Γεια σας
Εχω την εξης δυσκολια με μια φιλη μου. Εχω γνωρισει τα τελευταια 2 χρονια περιπου μια κοπελα με την οποια εχουμε παραπλησιο γουστο σε ταινιες, θεατρο η ζωγραφικη. Οποτε σχετικα συχνα βγαινουμε για καμια παρασταση η για καμια εκθεση σε μουσείο. Το προβλημα ειναι οτι γνωριστηκαμε παραπανω απο οσο θα επρεπε, γιατι σε αλλα θεματα δεν ταιριαζουμε ιδιαιτερα.
Για παραδειγμα το καλοκαιρι πηγαμε μαζί διακοπες 5 μερες σε ενα νησι. Εμενα μου αρεσει το τρεχαλητο (πλην του πρωινου ξυπνηματος), αλλα αυτης της αρεσε να μην κουραζεται και πολυ. Το πρωι εγω σηκωνομουν με δυσκολια, αλλα αυτη ηταν πρωινη. Αν ειχα παει μονη μου, θα κοιμομουν, αλλα αφου πηγα με αυτην δεν μπορουσα. Το μεσημερι αυτη ηθελε να κοιμηθει, εγω καθομουνα κλεισμενη στο δωματιο να προσπαθω να διαβασω ενα βιβλιο.
Επισης αλλο προβλημα ειναι τα τηλεφωνα. Εγω δεν ειμαι φαν του τηλεφωνου. Αυτη ομως μαλλον ειναι. Οποτε την παρω η με παρει τηλ για να τα πουμε λιγο η να κανονισουμε, το κλεινουμε μετα απο το λιγοτερο 1 ωρα (μπορει και 2). Παντα θα μου πιασει την κουβεντα. Το μοτιβο ειναι: αυτη ρωταει οτι θελει να μαθει και εγω απανταω. Λες και βγαζω διωρη διαλεξη. Λιγο πολυ τα ιδια και τα ιδια λεμε. Εχω κουραστει. Παντα βγαινουμε οι δυο μας. Τριτος ανθρωπος δεν εχει ερθει ποτε. Εχω αρχισει να το βρισκω καπως βαρετο αυτο το πραγμα. Μια απο τις τελευταιες φορες της προτεινα να βγουμε και με αλλους, μου λεει εγω δεν ειμαι υπερ των αναμειξεων. Τη ρωτησα, σου αρεσει να βγαινεις με κοσμο; μου ειπε οχι, γιατι οι αλλοι με καταπιεζουν.
Παρολα αυτα με εμενα εχει αναποδη συμπεριφορα. Αυτη παιρνει κυριως και οπως ειπα εχω δυσκολια να το κλεισω. Την περιμενω να χορτασει η ορεξη της και δεν χορταινει με τιποτα! Επισης οταν αποφασιζουμε τι θα κανουμε, λεει οτι εχει δυσκολια να αποφασισει, αρα να αποφασιζω εγω, αλλα ο,τι δεν της αρεσει μια χαρα το δηλωνει οτι δεν της αρεσει! <<δεν μ αρεσει αυτο, δεν μ αρεσει εκεινο! πως μπορεις και τρως το φυστικοβουτυρο; πως μπορεις και πηγαινεις με καραβι 10 ωρες; και δε σε κουραζει;>> λες και εγω ειμαι η σιαμαια αδελφη της! Οτιδηποτε κανω διαφορετικα απο αυτο που αυτη θεωρει σωστο, εκπλησσεται!
Την τελευταια φορα προσπαθησα να το κλεισω ευγενικα στα 10 λεπτα και αυτο που γυρισε και μ πε ηταν: <<και ποτε εχεις χρονο;>> Της ειπα επισης γιατι δεν πας σε καποιο καλλιτεχνικο κλαμπ να γνωρισεις κοσμο; Μου απαντησε <<εγω δε μιλαω>>.
Πως γινεται με εμενα να συμπεριφερεται ετσι και με τους αλλους αλλιως; (απο ο,τι λεει, δεν την εχω δει με αλλους ποτε)
Ποιους αλλους δλδ, την απουσια αλλων ορθοτερα. Αν εξαιρεσουμε μια ξαδερφη της, που την εχει χιλιοαναφερει, απο εκει και περα νεκρα.
Επισης τι νομιζετε οτι θα ήταν καλυτερο απο τις 2 επιλογες που εχω; Να της πω ότι εχω φορτωσει η να μην ξανασηκωσω το τηλεφωνο; Φοβαμαι οτι θα παραξηγηθει αν της πω οτι με εχει ενοχλησει. Καταλαβαινω οτι μαλλον θα εχει αναγκη για παρεα, ομως δεν της επεβαλλα εγω να μην εχει φιλους.
Ευχαριστω για το χρονο σας