Καλησπέρα σε όλους στο φόρουμ..
Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκα να επιλέξω το section στο οποίο θα άνοιγα το θέμα, διότι έχει (λίγο ή πολύ) να κάνει με αρκετά διαφορετικά πράγματα. Αποφάσισα όμως να επικεντρωθώ στο αποτέλεσμα, εξ ου και ο τίτλος..
Απο μικρός λοιπόν, έχω ένα πρόβλημα τραυλισμού. Μικρό-μεγάλο, διέφερε κατά περιόδους από άποψη έντασης, αλλά μέχρι την ηλικία των 15 περίπου, δεν με πείραζε τόσο. Ή μάλλον για να είμαι πιο ακριβής, μπορεί να αισθανόμουν κάπως άβολα, αλλά δεν αποτελούσε κατασταλτικό παράγοντα για πράγματα που ήθελα να κάνω ως τότε. Τουναντίον, μπορώ να πω πως ασχολούμουν με περισσότερα πράγματα από τα άλλα παιδιά της ηλικίας μου (όσο μπορούσα δηλαδή να συγκρίνω από συμμαθητές μου στο σχολείο). Από κει και πέρα όμως, παράλληλα με μια αλλαγή στις προτεραιότητές μου (στροφή περισσότερο προς τις κοινωνικές ανάγκες), άρχισε να με εμποδίζει από το να κάνω πράγματα \"της ηλικίας μου\". Δηλαδή, έμεινα σε φίλους που ήδη είχα από πιο μικρός, σπούδασα χωρίς να αναπτύξω σε μεγάλο βαθμό φιλίες με συμφοιτητές (αυτό το περιβόητο \"φοιτητική ζωή\" που ακούς από μικρός), σε αυτό βέβαια συνέβαλε και το ότι επέλεξα (για διάφορους λόγους) να σπουδάσω στην πόλη μου. Πέραν αυτού, πολύ περιορισμένες συναισθηματικές επαφές (θες λόγω ντροπαλότητας, υπερβολικής χαζορομαντικότητας, τον μεγάλο φόβο της απόρριψης και άλλων). Η μοναδική περίοδος που μπορώ να πω πως απόλαυσα όσον αφορά τον \"κοινωνικό\" τομέα, ήταν ένας χρόνος που πέρασα στο εξωτερικό όσο έκανα το μεταπτυχιακό μου. Βέβαια ήταν πολύ σύντομο το χρονικό διάστημα, καθώς και αρκετά φορτωμένο, μέχρι να παρακάμψω κάπως και τις αρχικές μου φοβίες πέρασαν μερικοί μήνες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όσο σκέφτομαι εκείνη την περίοδο, να υπερνικά η μελαγχολική αίσθηση για αυτά που ΔΕΝ έκανα και να έρχεται να ενισχύσει ίσως ακόμα περισσότερο την ήδη υπάρχουσα αίσθηση για τα προηγούμενα χρόνια της ζωής μου.
Και μετά από αυτή την εισαγωγή/μίνι-βιογραφικό μου, έρχομαι στο δια ταύτα. Διαπιστώνω πως μου έχουν μείνει ΠΟΛΛΑ απωθημένα. Απωθημένα που τώρα πια, σε μια ηλικία κοντά στα 30, δεν μπορώ εξ ορισμού να πραγματοποιήσω. Δεν μπορώ να ξαναγίνω φοιτητής για να έχω μια δεύτερη ευκαιρία να κάνω κάποια πραγματα (χωρίς βέβαια να μπορώ να εγγυηθώ πως ακόμα και να είναι αυτή την 2η ευκαιρία δεν έκανα τα ίδια ακριβώς πράγματα, διακατεχόμενος από την ίδια δειλία, αναβλητικότητα, φοβία), αισθάνομαι σε πολλά πράγματα να έχω μείνει αρκετά πίσω από άποψη εμπειριών. Κάποια πράγματα αν τα κάνεις έξω από την ηλικία τους πιστεύω πως γελοιοποιήσαι περισσότερο.
Πιστεύετε πως υπάρχει τρόπος να ξεπεράσεις κάποια απωθημένα, πέρα από το να τα πραγματοποιήσεις;
ΥΓ. Για να προλάβω κάποια σχετική ερώτηση, σαφώς και συμβουλεύτηκα πολλούς και διαφορετικών ειδικοτήτων ιατρούς για το πρόβλημά μου