Καλησπέρα και πάλι.....
Έχω ξαναγράψει στο forum για την διαταραχή άγχους που αντιμετωπίζω. Ήρθε η ώρα να σας κάνω ένα update τώρα που σας χρειάζομαι.
Λοιπόν από τον Ιανουάριο που έπαθα τη πρώτη κρίση πανικού της ζωής μου, πέρασα ένα τρίμηνο έντονου άγχους γύρω από θέματα υγείας. Έκανα κάποιες εξετάσεις οι οποίες έδειξαν λίγη ανεβασμένη χοληστερίνη (όχι κάτι το τρομερο) και ανεβασμένη πίεση.
Λίγο πριν το Πάσχα πήγα σε ψυχίατρο και σταδιακά είμαι όλο και καλύτερα. Το έντονο άγχος εξαφανίστηκε, οι ταχυκαρδιές μειώθηκαν στο ελάχιστο και γενικά ο φόβος για ανακοπές, εμφράγματα, εγγεφαλικά και τέτοια πλεον υπάρχουν κάπου στην άκρη του μυαλού και όχι κεντρική μου σκέψη.
το θέμα είναι πως μου έχουν μείνει ακόμα κάποια θεματάκια. Για παράδειγμα η πίεση. Θέλω μία φορά να μετρήσω την πίεση μου να δω αν τέλος πάντων έχω και δεν μπορώ γιατί μόλις σκέφτομαι το πιεσόμετρο ασυναίσθητα αγχώνομαι. Ένα άγχος ναι μεν που δεν με επηρεάζει ιδιαίτερα στο υπόλοιπο της μέρας αλλά δεν μου επιτρέπει να είμαι σίγουρος για την πίεση μου....
Ας πούμε πριν λίγο αποφάσισα να την μετρήσω μετά από κάποιες μέρες αλλά μόλις πέρασα το πιεσόμετρο στο μπράτσο μου ένιωσα την καρδιά μου να χτυπάει πιο δυνατά και το κεφάλι μου να πιέζεται. Το αποτέλεσμα; 14-14,5 η μεγάλη 9-9,5 η μικρή.
Ο γιατρός μου επιμένει πως δεν έχω πίεση. Εγώ όμως συνεχίζω να αμφιβάλω.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος άλλος τον ίδιο φόβο με μένα. Φόβο για το τι θα δείξει το πιεσόμετρο.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας παιδιά.