Ακόμα ένα βράδυ πού πνίγομαι.....
Ακόμα ένα βράδυ που νιώθω ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω..……
Είμαι 19 χρ. Απ’τα 14 παρουσίασα ψυχοσωματικά προβλήματα πονοκεφάλους, άγχος και κοινωνική φοβία.. Πήγα σε αρκετούς ψυχολόγους κ άλλους γιατρούς χωρίς κάποια λύση.. Όλα αυτά τα προβλήματα μ’ έκαναν να μην μπορώ να βγω απ’ το σπίτι ούτε για να πάω σχολείο.. Ήμουν άριστη μαθήτρια κ αυτό ήταν μεγάλο πλήγμα για μένα.. Δεν είχα φίλους κ ήμουν τελείως αποκομμένη απ’ τον έξω κόσμο. Παρόλα αυτά κατάφερα να περάσω στη σχολή που ήθελα με διάβασμα μόνο στο σπίτι..
Εδώ και 3 περίπου χρόνια παίρνω το Dumyrox και εδώ και ένα χρόνο πηγαίνω σε ψυχολόγο..Πάλι δεν βλέπω όμως κάποια βελτίωση.. Ο ψυχολόγος διέγνωσε υπερβολικό άγχος, κοινωνική φοβία και κάποια χαρακτηριστικά ναρκισσιστικής προσωπικότητας..
Τα τελευταία 3 χρόνια υπάρχει και κάτι άλλο που με ταλαιπωρεί. Έκανα σχέση με ένα αγόρι.. Όμως εγώ με τα προβλήματα που έχω, την έλλειψη εμπειριών για τον έξω κόσμο κ την έλλειψη φίλων δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στις «απαιτήσεις» μιας σχέσης.. Εκείνος με εκδικείται για όλα αυτά τα προβλήματα που με εμποδίζουν να φερθώ φυσιολογικά με αποτέλεσμα κάθε λίγο να περνάω μαρτυρικές βραδιές γεμάτες κλάματα, πόνο και χάπια που παίρνω γιατί θέλω να πεθάνω..
Η αλήθεια είναι ότι νιώθω σαν 80 χρ, αδύναμη, κουράζομαι με το παραμικρό, δεν έχω όρεξη για τίποτα, δεν μπορώ να βγαίνω συχνά, θέλω να κοιμάμαι συνέχεια.. Πραγματικά μονάχα όταν κοιμάμαι νιώθω ευτυχισμένη… Δεν έχω καθόλου αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση και έχω συνεχές άγχος για την εμφάνισή μου.. Ένας απ’ τους λόγους που δεν μπορώ να βγαίνω συχνά με το αγόρι μου είναι ότι νιώθω άσχημα να βγω απ’ το σπίτι και δεν είμαι «τέλεια» από θέμα εμφάνισης. Έτσι ξοδεύω πάρα πολλές ώρες να ετοιμαστώ και η διαδικασία αυτή γίνεται αγχωτική και κουραστική. Και πάλι όταν βγαίνω νιώθω άσχημη ή μάλλον ότι δεν είμαι «τέλεια».
Αναγνωρίζω ότι όλα αυτά με εμποδίζουν να φερθώ φυσιολογικά στη σχέση μας. Αλλά δεν βλέπω καμιά κατανόηση από μέρους του.. Μονάχα άσχημα λόγια, προσβολές.. Νιώθω έναν μεγάλο θυμό μέσα μου.. Επίσης ζηλεύω πολύ, αλλά μου δίνει και δικαιώματα.. Δεν αντέχω να τον βλέπω να παίζει με άλλες.. Εκείνος βέβαια με βγάζει τρελή και γω τα καταπίνω πάντα.. Αυτές τις μέρες αποφάσισα να του πω ό,τι με πειράζει κ με πληγώνει και η αντίδρασή του ήταν ακόμη χειρότερη.. Δεν δέχτηκε τίποτα, με πρόσβαλλε κ γω του ζητούσα παρηγοριά για τον πόνο που ο ίδιος μ’ έκανε να νιώσω.. Δεν αντέχω όμως άλλο έτσι. Αλλά δεν μπορώ και να χωρίσουμε γιατί κάθε φορά που γίνεται αυτό αντιδράω πολύ άσχημα.. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα είναι χωρίς αυτόν η ζωή μου.. Θα γυρίσω στην ολότελη μοναξιά που είχα παλιά..
Ίσως αν ήμουν καλά και υγιής και άκουγα μια κοπέλα άλλη να τα λέει αυτή να την «έκραζα».. Όμως τώρα δεν μπορώ να τα ελέγξω όλα αυτά.. Θέλω να είμαι φυσιολογική. Να μην αγχώνομαι με το παραμικρό, να πάω στο πανεπιστήμιο, να βγαίνω έξω, να μην φοβάμαι τον κόσμο, να μην έχω αυτήν την ανασφάλεια για την εμφάνισή μου.. Να βρω μια λύση στη σχέση μου………. Πώς θα γίνουν όλα αυτά, ενώ το μόνο που κάνω πια είναι να κοιμάμαι…….;;; Νιώθω προβληματική και άχρηστη όταν βλέπω πώς είναι οι συνομήλικοί μου…
(αν μπόρεσε κάποιος να το διαβάσει του ζητώ συγγνώμη..)