white coat phobia ακα ιατροφοβια ελληνιστι, την εχει πολυς κοσμος, την εχω κ εγω.
(μεταφερω το διαλογο απο το αλλο θρεντ)
πανεπιστημονα, εχω το εξης προβλημα:
αν δω ενεση, αιματα, κομμενα ποδια, βασανιστηρια τυπου σαλο 120 μερες στα σοδομα, η αν προσπαθουν να μου παρουν αιμα κ τετοια παθαινω το εξης: ζαλιζομαι κ μετα (οχι παντα, αλλα αρκετες φορες) λιποθυμαω. ειναι πολυ κουραστικο κ αισθανομαι απαισια εκεινη τη στιγμη. σιγουρα απο φοβο δημιουργειται αυτο, παρολα αυτα δεν νομιζω οτι εκεινη τη στιγμη νιωθω ιδιαιτερο φοβο, ουτε σκεφτομαι φοβερα πραγματα, απλα ερχεται ετσι. (μαλλον αυτο εννοεις οτι ειναι αυτοματοποιημενη διαδικασια?). το προβλημα περναει με ξαπλωμα οριζοντιο (κ ποδια ψηλα), οποτε συνερχομαι αμεσως, η με λιποθυμια κ μετα συνερχομαι μονη μου μετα απο λιγο.
δε λεω οτι ειναι προβλημα καθημερινοτητας, τωρα τελευταια εχω αρκετο καιρο να το παθω (2,5 χρονια νομιζω), το ειχα παθει τελευταια φορα νομιζω μεσα σε ενα βιβλιοπωλειο που πεφτει το ματι μου στο τοτε τελευταιο δημιουργημα του αρκα, (το εχθροι εξ αιματος), οποτε αρχισα να διαβαζω περι λεπτου εντερου, παχεως εντερου κ δεξι νεφρου, κ αρχισα να ζαλιζομαι κ μεχρι το σπιτι μου δεν μπορουσα να γυρισω! (ντρεπομουνα να ξαπλωσω στο πατωμα μες στη μεση του βιβλιοπωλειου, η στο πεζοδρομιο!). το εχω παθει σε σινεμαδες, στον οδοντιατρο (απονευρωση), οταν προσπαθουσαν να μου παρουν αιμα, οταν καποιος διηγειται ιστοριες αναλογου περιεχομενου κλπ. (+το εχω απο τοτε που με θυμαμαι, θυμαμαι περιστατικο στη β δημοτικου).
το προβλημα ειναι οτι πχ θα ηθελα πολυ να παω να κανω το lazer της μυωπιας, κ το σκεφτομαι αυτο, οτι θα λιποθυμησω την ωρα του lazer. (δεν ξερω αν εισαι ξαπλωτος την ωρα του lazer, παντως σιγουρα εισαι ξυπνιος κ τα βλεπεις ολα!!)
καμια ιδεα?
(edit: προλαβα κ την μπερδεψα με τον ορο white collar, που χρησιμοποιειται για να περιγραψει δουλειες γραφειου, οχι μουντζουρικες δουλεις δλδ, κ απορησα που το google αρχισε να μου βγαζει κοινωνιολογικα αρθρα! λολ!)