"Δεν θελω να σε κλεψω κυριε.. θελω μονο να ζησω αξιοπρεπως.."
Σημερα στο τραινο μπηκε ενας τυπος που αρχισε να λεει οτι πουλαει χαρτομαντηλα για να ζησει κτλ.
Εμοιαζε με το κλασικο πρεζονι ζητιανο που εχει σχεδον παντα την ιδια ιστορια η οποια θα λεει οτι ειχε παει στην εκπομπη της Ανιτας στο Αλτερ , οτι εχει να κανει χειρουργιο κανενας συγγενης του στο εξωτερικο παντα (στην Αμερικη συνηθως) και μαζευει cents για να πληρωσει το ταξι φανταζομαι μεχρι το Ελευθεριος Βενιζελος γιατι παραπανω αποκλειεται να βγαλει , κτλ κτλ
Παρολα αυτα... ο συγκεκριμενος δεν ειχε καμια σχεση με τα παραπανω. Ηταν κατι εντελως διαφορετικο. Eιχε μεν την εμφανιση πρεζονιου και ξεκινησε την ..εε.. ομιλια του με αφορμη εναν τυπο εκει μεσα που μαζευτηκε απο οσο καταλαβα μην τον κλεψει.
Ο τοξικομανης ηταν ενα παιδακι 24-25 , κοντουλης , με το χαρακτηριστικο κουτσο-βημα και την δυνατη φωνη.
Αρχισε να λεει οτι δεν μπηκε να κλεψει κανεναν και οτι δεν ηταν σωστο αυτο που εκανε ο αλλος και μαζευτηκε. Ελεγε οτι εκανε χρηση ναρκωτικων αλλα ειναι σε αποτοξινωση και οτι το μονο που ηθελε ηταν λιγα χρηματα για να προσπαθησει να ζησει μια οσο το δυνατον πιο νορμαλ ζωη και οτι δεν κλεβει και προτιμαει να δουλεψει και να βγαλει δικα του χρηματα. Ελεγε πολλα συγνωμη, συγνωμη , οτι μπορειτε δωστε, ευχαριστω και οπως προχωραγε στο γεματο βαγονι (εργα στον ησαπ γκρρρρ) ελεγε με θλιμενο σχετικα υφος
"σιγα κυρια, δεν εχω aids"
"τι μαζευεσαι κυριος, δεν ειμαι αρρωστος δε θα παθεις κατι"
"τι με κοιτατε , ανθρωπος ειμαι"
"ωχου σε πολυ ιδιοτροπο βαγονι επεσα..."
και κατεβηκε μετα.
καλα οκ, αυτα συμβαινουν πανω κατω συχνα, παρολα αυτα σκεφτεσαι απο την μια...
9 στις 10 φορες θα πουνε μια ψευτικη ιστορια για να παρουν την δοση του οποτε αυτα που θα τους δωσεις θα τους σπρωξεις ενα βημα ακομα προς το θανατο χωρια που θα τροφοδοτησεις το μπασταρδι τον πρεζεμπορα.
παρολα αυτα και ετσι να ειναι, αμα δεν κανεις τιποτα και απλα απομωνονεις τον αλλο ως
-ζητιανο
-αρρωστο
-ναρκομανη-επινδυνο
του κανεις χειροτερο κακο, πολυ χειροτερο απο την δοση του. Εχει ηδη αρκετα προβληματα στην ζωη του , το τελευταιο που θα ηθελε θα ηταν ο κοσμος να μην τον βλεπει σαν ανθρωπο αλλα σαν σκουπιδι. Πιστευω κατι τετοιο...τον ποναει.
woof, αυτα.