γεια σας,πασχω απο ocd και ο γιατρος μου λέει οτι βαζω \"κουτάκια\" επισης και η ψυχοθεραπευτρια όμως δεν μπορω να το κατανοήσω πλήρως.θα μπορουσε καποιος να εξηγησει τα \"κουτακια\"?και εχουμε και λεμε...ευχαριστω
Printable View
γεια σας,πασχω απο ocd και ο γιατρος μου λέει οτι βαζω \"κουτάκια\" επισης και η ψυχοθεραπευτρια όμως δεν μπορω να το κατανοήσω πλήρως.θα μπορουσε καποιος να εξηγησει τα \"κουτακια\"?και εχουμε και λεμε...ευχαριστω
μηπωσ εννοουν κατι σε στενομυαλοσ και απολυτοσ δηλαδη οτι αυτο γινεται ετσι και οποιοσ το κανει αλλιωσ κατα τη γνωμη σου κανει λαθοσ πραγμα που κανονικα δεν ισχυει ολοι εχουν τον τροπο τουσ να κανουν τα πραγματα και πρεπει να δεχομαστε την διαφορετικοτητα
Quote:
Originally posted by pad
μηπωσ εννοουν κατι σε στενομυαλοσ και απολυτοσ δηλαδη οτι αυτο γινεται ετσι και οποιοσ το κανει αλλιωσ κατα τη γνωμη σου κανει λαθοσ πραγμα που κανονικα δεν ισχυει ολοι εχουν τον τροπο τουσ να κανουν τα πραγματα και πρεπει να δεχομαστε την διαφορετικοτητα
Και εγώ κάπως έτσι το καταλαβαίνω. Ότι δηλαδή threadstarter ίσως θέλεις να έχεις τα πράγματα σε αυστηρές διακριτές \"κατηγορίες\" και ότι ίσως το να βλέπεις σε \"γκρίζες περιοχές\" μεταξύ τους σου είναι δύσκολο (ίσως επειδή σου δημιουργεί άγχος λόγω της \"αβεβαιότητας\" που φαίνονται να έχουν οι \"γκρίζες ζώνες\").
Ίσως το να μην μπορείς να βάλεις σε ένα αυστηρό \"κουτί\" αυτό που σου είπαν (για τα \"κουτάκια\") να σε έκανε να αρχίσεις αυτό το θέμα! :P
Δεν ξέρω, περιμένουμε να μας πεις περισσότερα :)
η ασθενεια βγηκε στη φορα μετα απο επαθα οταν \"υπηρετούσα\" στον ελληνικο στρατο-αφηνω παραλληλα και μια δοση ειρωνειας,χαρακτηριστικο του χαρακτηρα μου.μεσα στην καταθλιψη που ζουσα τοσα χρονια και πλημμυρισμενος απο αγχος δεν μπορουσα να καταλαβω τα πραγματα...απο συναισθημα μονο ξεσπασματα θυμου στο σπιτι.με την βοηθεια abilify kai cipralex πλεον τα πραγματα εχουν αλλαξει απο εκεινη τη μαυριλα που υπηρχε γυρω μου και μονο κοιταζοντας τον ουρανο η οπου υπηρχε φως \"ανεβαινα\" λιγακι...μη γνωριζοντας το τι μου συμβαινει.
πλεον εχω ξεκαθαρισει αρκετα πραγματα ομως τα ερωτηματα μου ειναι χιλιάδες.η διαγνωση του γιατρου ηταν \"Ψυχαναγκαστικός χαρακτήρας\" και οπως μου ειπε ο τροπος σκεψης δυσκολα αλλαζει.επισης εχω ξεκινησει ψυχοθεραπεια εδω και μερικες εβδομαδες,πραγμα που ακομα ειναι πολυ νωρις για να δω αποτελεσματα μιας και ειμαι σε σημειο αναγνωρισης.η ζωη μου ειναι δυσκολη,και αν χαρακτηρισουμε την ιδια τη ζωη δυσκολη τοτε ειναι μαλλον ανυποφορη για μας με την ασθενεια.το καλο εγω ερχεται σε συγκρουση με το υπερεγω,οι σχεσεις με τους ανθρωπους γυρω μου δεν ειναι καλη,με τους γονεις μου επισης,συννενόηση δεν υπαρχει,ισως λιγη κατανόηση αλλα και παλι δεν μπορεις να αλλαξεις την καθημερινότητα της ζωης και τη ροή της.στο σπιτι τις περισσοτερες ωρες προσπαθω να κοιμαμαι,διοτι οταν βγαινω εξω χανομαι σιγα σιγα,αγχωνομαι ισως και με το παραμικρό,μονη απολαυση μου το φαγητο...ουτε να γελασω δεν μπορω διοτι νομιζω πως \"αλλαζω\"(βλ αγχος)ισορροπιες δεν υπαρχουν σε μενα,χειροτερα και απο εκρεμες.και το χειροτερο...η αναλυση,παντου,και σχεδόν παντα.οι αποριες μου χιλιαδες,για προσωπα,αντικειμενα,λεξεις ,αλλες οπως Αλλοίωση λεξεων πχ αυτά που αφορουν το εγω..η τα προσωπικα αντικειμενα.συναισθηματικ� � \"ντουβαρι\" τα εφερνα ολα ουδετερα και ολα ηταν καλυτερα,πραγμα που δεν αργησε να σπασει,διοτι οι καταστασεις ειναι διαφορετικες...ειμαι σαν ενα σφουγγαρι που απορροφαει τα παντα,ενας μεγαλος δεκτης παντος ειδους συναισθηματων που μπορει να παρεξηγησει παρερμνηνευσει τα πραγματα+το ενοχικό που αθελα τους οι γονεις μου μου το στερεωσαν πολυ βαθια.συν τις αλλοις,η αγνωστη ταυτοτητα μου που δε μπορεσα να βρω εως τωρακαι άλλα πολλα,αν και δεν ηθελα να γραψω τον όρο της ασθενειας μου,πραγμα το οποιο ο ψυχαναγκαστικος χαρακτηρας μου δεν θα το επετρεπε,θα ηθελα να μάθω εαν και αλλοι ομοιοπαθούντες αισθανονται σαν και εμενα-βιωνουν τα ιδια-αντιμετωπιζουν τετοιες δυσκολιες και πως...δεν ειναι αυτολυπηση τα παραπάνω,ουτε θα με πληγωσουν παραπανω ουτε θα με \"ανεβασουν\" τυχον αποψεις σας,απλα θα ήθελα να τα μοιραστω μαζι σας.
όλα φτουυυ και απ΄την αρχη...όσο γινεται δλδ...
Τι αποριες εχεις δηλαδη;