Quote:
Originally posted by Lou!..
καλα οταν ειδα τον τιτλο του θρεντ λεω εδω ειναι για να γραψει ο πετραν τη διδακτορικη του διατριβη! ενας πρωτοτυπος συνδυασμος γνωσεων περι ΙΨΔ κ της φανερης λατρειας του για τους παπαδες! :P:D
[καλα ειχα παει τις προαλλες σε ενα μοναστηρι κ επιασα κουβεντα με ενα μοναχο, κ ενταξει μονο που τον ρωτησα αν υπαρχει η οχι θεος (ε, ξεκινησα κ εγω απο τα βασικα ερωτηματα) μου ειπε οτι εχω χασει το δρομο μου κ θα παω κολαση! (+ που δεν Τον αγαπαω κ δεν προσευχομαι κ δεν Τον λατρευω). τουλαχιστον συμφωνησαμε οτι τα τσουκαλια ειναι συμβολικα. (κατι ειναι κ αυτο!) που να χα κανει κ φονο! θα βασανιζομαι αιωνια μου ειπε. τωρα εγω εχω την κλασικη απορια ΠΩΣ θα βασανιζομαι εφοσον ΚΝΣ γιοκ θα σαπιζει στο εδαφος, εγκεφαλος θα τον τρωνε καποιοι ψητο στη σχαρα με λαδοξυδο, ματια, αυτια κ ολα τα αισθητηρια οργανα επισης θα αποσιντιθενται. ΠΩΣ θα βασανιζομαι ρε γμτ? γιατι δεν καταλαβαινω. εδω λιγη αναισθησια σου κανουνε που ειναι κ reversible κ δε θυμαμαι/ενιωσα τπτ, με κοτζαμ θανατο τι εχω να φοβηθω? τεσπα.]
πισω στο θεμα μας:
φυσικα το επιχειρημα θα μπορουσε να λειτουργησει κ αναποδα (αυτο που ειπε ο πετραν). δλδ ενα πολυ θρησκοληπτο περιβαλλον (οικογενειακο, εκκλησιαστικο) να διδασκει στο ατομο δυσλειτουργικους τροπους επεξεργασιας των βιωματων του, οποτε καποιοι ισως αναπτυξουν συμπτωματα ΙΨΔ. οποτε σε αυτη την περιπτωση θα μπορουσαμε να πουμε οτι η θρησκεια ειναι αιτια εμφανισης του φαινομενου. μιλαμε ομως παλι για τη ρηχη βερζιον της θρησκειας.