δυσθυμία, κατάθλιψη ή κατι άλλο?
γεια σε όλους.
μόλις σήμερα έκανα την εγγραφή μου εδώ. αποφοίτησα απο τη σχολή μου το Νοέμβριο και προς το παρόν είμαι άνεργη.
μέχρι τώρα δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με θέματα κατάθλιψης, χαπιών, ψυχιάτρων κ.τ.λ. και ούτε και πίστευα οτι κάτι απο όλα αυτα θα μπορούσε να μου συμβεί. και όχι γιατί υποτιμούσα το πρόβλημα ή τους ασθενείς αλλά γιατί πάντα ήμουν μια αισιόδοξη κοπέλα με χιούμορ, διάθεση, όρεξη για ζωή και με ενδιαφέροντα και θετική σκέψη. το προβλημά μου άρχισε απο τον ιανουάριο με κρίσεις πανικού και σκέψεις αυτοκαταστροφής οι οποίες ερχόταν στο μυαλό μου χωρίς τη θέληση μου και μου δημιουργούσαν φόβο μήπως τρελαίνομαι, μήπως τελικά πραγματοποιήσω τις σκέψεις αυτές χωρίς να το θέλω και άλλες ιδέες. εδώ και 1 μήνα περίπου όμως έχω ένα μόνιμο βάρος στο στήθος(άγχος?) δεν κοιμάμαι ήσυχα και έχω νεύρα. άρχισα να χάνω το ενδιαφέρον μου για τα πράγματα που με ενδιέφεραν πριν, για τους φίλους μου, για το μέλλον μου, για το αν θα βρώ δουλειά, για τον έρωτα.. αρχίζω να σκέφτομαι αν τελικά αξίζει να ζούμε για όλα αυτά και καταλήγω στο συμπέρασμα πως τίποτα δεν έχει ουσία και νόημα! και να φανταστείτε οτι ήμουν πάντα η πρώτη που έβρισκε νόημα ακόμα και στα πιο ανούσια και μικρά πράγματα της ζωής μας..ήμουν εγώ που έλεγα "θα περάσει κι αυτό" σε κάθε πρόβλημα δικό μου ή κάποιου δικού μου ανθρώπου. κάθε φορά που ακούω για κάποιο δυστυχημα με νεκρους ευχομαι να ημουν στη θεση τους κ.τ.λ. επισκεφτηκα πριν μια εβδομάδα μια ψυχίατρο και διέγνωσε κατάθλιψη. άρχισα θεραπεία με αντικαταθλιπτικα γιατι πλεον ένιωθα απελπισμένη και δεν είχα δύναμη να το αντέχω άλλο όλο αυτό το περίεργο συναίσθημα-δεν ξέρω πια τα όριά μου και δε θέλω να κάνω καμιά βλακεία.
θέλω να σας πω οτι κάποιες φορές υπάρχουν στιγμές που μου φεύγει το βαρος αυτο και νιωθω καλύτερα είναι όμως για λίγο γιατι ολα αυτά επιστρέφουν και ζω παλι εναν εφιάλτη. θα ήθελα σας παρακαλώ να μου πείτε κι εσεις τη γνώμη σας για το τι μπορεί να μου συμβαίνεί.. θέλω πλόν να απαλλαγώ απο αυτή την κατάσταση, είναι εφικτό?
συγνώμη αν σας κούρασα λίγο...
να είστε καλα όλοι!