Συμπτώματα... για πόσο πια!!!
Καλημέρες σε όλα τα μέλη του Forum,
Με απασχολεί κάτι και όσο περνάει ο καιρός με απασχολεί όλο και περισσότερο, έχω ζαλάδες όλη την ημέρα που έχουν ξεκινήσει αρκετό καιρό τώρα, απλά με την πάροδο του χρόνου είναι όλο και πιο συχνές... Φυσικά έκανα όλες τις εξετάσεις και δεν βρέθηκε κάτι το παθολογικό, οπότε ο γιατρός μου με συμβούλεψε να δω έναν ψυχίατρο ή ψυχολόγο, πράγμα που φυσικά και θα κάνω....
Τώρα θα ήθελα τη βοήθεια σας σε κάτι, η ζαλάδες μου αυτές είναι αρκετά έντονες, τόσο έντονες ώστε να μην μπορώ να λειτουργήσω, για παράδειγμα δεν μπορώ να βγω έξω, ακόμα δεν μπορώ να έχω κόσμο στο σπίτι, γενικά δεν μπορώ να έχω μία φυσιολογική ζωή...
Οι ζαλάδες αυτές ξεκίνησαν 1.5 χρόνο πριν περίπου και συμβαίνει κάτι περίεργο... ξεκινάνε με έναν ιδιαίτερο τρόπο.. εκεί που κάθομαι ήρεμος, νιώθω ένα κύμα ζάλης που διαρκεί για περίπου 5-7 δευτερόλεπτα, για αυτά τα 5-7 δευτερόλεπτα νιώθω πραγματικά απαίσια, δεν είναι σκοτοδείνη, αλλά κοντά σε αυτό, είναι κάτι πραγματικά, ΠΟΛΥ έντονο, δεν είναι σαν να είμαι έτοιμος να πέσω κάτω αλλά είναι σαν να χάνω τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου...
Μόλις λοιπόν αυτό τελέιώσει αφήνει μία ζαλάδα, άλλες φορές ανεπαίσθητη και άλλες πολύ έντονη, και είναι απλά ζαλάδα, νιώθω δυνατός, δεν νιώθω ότι θα πέσω κάτω, απλά ένα άσχημο συναίσθημα... Φυσικά έχω την ανυσιχία "ωχ πότε θα με ξαναπιάσει" και άλλα τέτοιου τύπου...
Η ζαλάδα αυτή είναι ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ και διαρκεί από 2-3 μέρες μέχρι και 2-3 εβδομάδες, μετά είμαι για λίγο ψιλοκαλά και μετά πάλι τα ίδια, κύμα ζάλης και η ιστορία επαναλαμβάνεται...
Έχω πλέον πάψει να έχω φυσιολογική ζωή, κάθε φορά που πάω στη δουλειά έχω ένα απίστευτο άγχος για το πως θα βγάλω τη μέρα... κάθε φορά που μου λένε να βγω έξω για ποτό το σκέφτομαι διπλά και τριπλά το αν θα πάω και τις περισσότερες φορές καταλήγω να μένω μέσα...
Πριν μία εβδομάδα ακύρωσα τις διακοπές μου και σκέφτομαι να ακυρώσω και τις επόμενες στα μέσα σου Αυγούστου... γενικά παιδιά δεν παλεύεται.. και τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές ζαλίζομαι... νιώθω σαν να μην έχω διαύγεια, το νιώθω σχεδόν σε όλο μου το πρόσωπο με επίκεντρο φυσικά το κεφάλι...
Ερωτήσεις:
Τα παραπάνω ακούγονται σαν κρίσεις πανικού? και αν ναι, πως η διάρκεια της ζάλης είναι τόσο μεγάλη? θεωρητικά δεν έπρεπε η κρίση πανικού να τελειώνει?
Τα αγχολυτικά φάρμακα βοηθάνε (κατόπιν υποδείξεως γιατρού) ή δεν είναι σίγουρο? μπορεί να μη σε πιάσουν ας πούμε?
Τα αγχολυτικά έχουν παρενέργειες? και αν ναι, τι?
Πρέπει να δω και ψυχολόγο και ψυχίατρο?
Να φοβάμαι τη φαρμακευτική αγωγή? μπορεί να με επηρεάσει κατά οποιοδήποτε τρόπο αρνητικά? να την αποφύγω?
έχει κανένας άλλος τέτοια συμπτώματα?
σημείωση: αναφορικά με τις εξετάσεις, τις έκανα όλες, καρδια (τριπλεξ, κοπόσεως) κεφάλι (μαγνητική), τ3, τ4, αίματος (όλες) στομάχι (γαστροσκόπηση)...
Αν κάποιος μπορεί να σπαταλήσει λίγο χρόνο να μου απαντήσει, θα του είμαι ευγνώμων...
ευχαριστώ πολύ