Η ζωή με εναν καταθλιπτικό
Γεια χαρά σε όλους!Η μητερα μου 65 χρονων πασχει απο ενδογενή κατάθλιψη εδω και πεντε χρόνια. Εχει δοκιμάσει ολα τα αντικαταθλιπτικα τα ηρεμιστηκα και χάπια για τα νευρα. εχουμε επισκεφτει δημοσιους και ιδιωτικος ψυχιατρους και νευρολογους. Καμμία θεραπεία δεν την ικανοποιεί. το κυριότερο ειναι οτι εχει παραιτηθει εντελως. δεν βγαινει δεν εχει διαθεση για κοσμο δεν παει ουτε για τσιγαρα στην απεναντι γωνια. Δεν θα πω τι εχω κανει για ολα αυτα. Ξέρω απο οσα εχω διαβασει για την καταθλιψη πως οτι και νακανει καποιος δικος σου και μαλιστα που ζει και μαζι σου ειναι λιγα. Κυρίως γιατί το μυαλό του πασχοντος δεν τα κατανοεί ως πρέπει. Ζητώ όμως απο δω να καταλαβω:
- τα χαπια βοηθούν τελικά ή δηλητηριαζουν τον οργανισμό με αποτελεσμα αλλες παθησεις. (Μου λεει παντα για το στομαχι της.Φτάσαμε νακανουμε δύο γαστροσκοπησεις σε εναν χρόνο και δεν εδειξαν κατι ανησυχητικό εκτός από τον ερεθισμό λόγω φαρμάκων). Φοβαμαι μηπως πασχει απο κατι άλλο και τελικά δεν την βοηθαω οταν της λέω θα περασει μη δινεις σημασια.
- η διαθεση της για εξω θα επανελθει ποτε;αυτο γινεται με χαπια;εγω εχω προσπαθησει αλλα εκείνη αρνήται ακόμα και στην αδελφή μου να παει να καθεται με τα παιδια πουειναι μικρα και πολύ χαριτωμενα.
- για τον υπνό;δεν κοιμαται ποιοτικα.θα υπαρξει ποτε λύση;
και τελος.
- τι να κανω εγω;τι θα θελε να κανω εγω;δεν το εχω καταλαβει μεχρι τωρα;οσοι είστε πασχοντες τι θα θέλατε να κάνει για σας ενα κοντινο προσωπο αγαπημενο σας;Εχω αδιαφορήσει, εχω γίνει σκληρη, την εχω νταντεψει, την εχω παρακαλεσει, την εχω βρισει. Δεν πιανει τιποτα.
Υπάρχει καποια λύση άραγε;
Ευχαριστώ πάντως γιατι απο καποιες συζητησεις που ήδη διάβασα βρήκα πολλές πληροφορίες και κατατοπιστηκα σε καποια πραγματα.
Να είστε καλα ολοι.