κατάθλιψη ή απλά βαρεμάρα?
καλησπέρα, ονομάζομαι χριστίνα και είμαι 35 ετών. Τους τελευταίους 5 μήνες δεν εχω όρεξη για τίποτα, και παρουσιάζω απίστευτη αδυναμία συγκέντρωσης. Είμαι παντρεμένη πρόσφατα και θα χαρακτήριζα τη σχέση μου με τον άντρα μου αρκετά καλή χωρίς σοβαρά προβλήματα. κάνω μια δουλειά στην οποία αμείβομαι καλά και η οποία απαιτεί από μένα ελάχιστη προσπάθεια. Γενικά, έχω μια ξεκούραστη καθημερινότητα αλλά παρόλα αυτά αισθάνομαι κάθε μέρα όλο και πιο κουρασμένη. Δεν έχω όρεξη για τίποτα αν και διαθέτω και χρήματα και χρόνο. ένα στοιχείο άγχους στην καθημερινότητά μου, είναι ένα διδακτορικό που έχω ξεκινήσει, το οποίο θα μπορουσα να ολοκληρώσω χωρίς ιδαίτερο ζόρι από το γραφείο μου, μιας και η δουλειά μου δεν έχει πολλές απαιτήσεις. Παρόλα αυτά παρουσιάζω απίστευτη αδυναμία συγκέντρωσης και ενώ κάθε μέρα λέω σήμερα θα διαβάσω, θα βγω το βράδυ, κάτι θα κάνω, καταλήγω να μην κάνω απολύτως τίποτα.
Ένα άλλο στοιχείο της συμπεριφοράς μου που με έχει προβληματίσει είναι το γεγονός ότι κολλάω εμμονικά με κάτι. π.χ μπορεί να ψάχνω μέρες και ώρες ολόκληρες στο internet για να αγοράσω π.χ μια τσάντα, κάνω τη τέλεια έρευνα αγοράς και βέβαια μετά ούτε που διανοούμαι να την αγοράσω, ακόμη και αν στην πραγματικότητα τη χρειάζομαι. το ίδιο για ένα ταξίδι κ.α
Δεν ξέρω αν η συμπεριφορά μου είναι απόδειξη κατάθλιψης ή απλά βαρεμάρας μιας ενήλικης ζωής χωρίς ιδαίτερες υποχρεώσεις (π.χ παιδιά).