Τί μπορεί να μου συμβαίνει;
Κατ αρχήν καλησπέρα σε όλους.
Είμαι καινούργια στο site και αποφάσισα να εγγραφώ για τον εξής λόγο:
Εδώ και αρκετό καιρό δεν ξέρω τί συμβαίνει στη ζωή μου και δεν ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω.
Νιώθω ότι κάνω λάθος επιλογές και τελικά καταλήγω δυστυχισμένη. Καμιά φορά φοβάμαι μήπως έχω πάθει κατάθλιψη και άλλες αναρωτιέμαι μήπως έτσι είναι ο χαρακτήρας μου.
Το πρόβλημά μου έχει ως εξής:
Εδώ και περίπου 1 χρόνο που τελείωσα το πανεπιστήμιο εργάζομαι σαν ασκούμενη δικηγόρος. Έχω αλλάξει αρκετά γραφεία (αυτό που είμαι τώρα είναι το 4ο) μέσα σε 12 μήνες. Από κανένα όμως δεν έχω μείνει ικανοποιημένη! Νιώθω γενικά ένα κενό και νιώθω πολύ αντιπαραγωγική. Αδυνατώ να συγκεντρωθώ στη δουλειά μου, αρνούμαι να προσαρμοστώ και γενικά έχω μία αίσθηση απαισιοδοξίας, ότι τίποτα δεν θα εξελιχθεί όπως το θέλω, ότι στη ζωή μου θα αποτύχω, αισθάνομαι ότι μένω στάσιμη, και γενικά έχω τάσεις φυγής. (Έχω σκεφτεί ακόμα και τη μετανάστευση!!) Αυτά επιτείνονται από το γεγονός ότι όλοι μου οι φίλοι έχουν βρει τη δουλειά που τους ενδιαφέρει και μιλούν με μεγάλο ενθουσιασμό για αυτήν. Εγώ ποτέ δεν το έχω κάνει αυτό. Είμαι βέβαια τελειομανής και έχω για τα πάντα σχεδόν μία αίσθηση ανικανοποίητου.
Αποτέλεσμα αυτών είναι ότι έχω πολύ έντονο άγχος και θυμό όλη την ημέρα, δυσκολεύομαι να κοιμηθώ τα βράδια και τρώω συνήθως ανεξέλεγκτα.
Σας παρακαλώ, θα με βοηθούσε πολύ η άποψή σας για το τί θα μπορούσα να κάνω, γιατί συχνά με πιάνουν κρίσεις άγχους δεν μπορώ να ελέγξω τα συναισθήματά μου και νιώθω να βρίσκομαι σε ένα τέλμα από το οποίο δεν ξέρω πώς να βγω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.