αντιμέτωπος με έντονες φανταστικές σκέψεις
Δεν ξέρω αν είναι αγχώδης διαταραχή ή ψυχαναγκασμός ή έμμονες ιδέες.
Έρχονται στο νου μου, δημιουργούνται φανταστικές ιστορίες με άτομα από το παρόν ή το παρελθόν με τα οποία μπορεί η σχέση μου σε κάποιες περιπτώσεις να μην ήταν καλή ή με είχαν πληγώσει. Αφήνομαι φαίνεται να παρασυρθώ σε σκέψεις όπως να βρίσκομαι κάπου, είναι εκεί ο Χ μαζί με τον Ψ τους οποίους ξέρω στο παρόν, εμφανίζεται και ο Δ τον οποίο έχω να δω αρκετά χρόνια ίσως και κάποιος τελείως άγνωστος μαζί τους, πρόσωπα στην πραγματικότητα άσχετα μεταξύ τους και δημιουργούνται έντονες καταστάσεις στο νου μου ότι τσακώνομαι μαζί τους, ότι έρχονται να με βλάψουν και εγώ τους ανταποδίδω ή με βρίζουν και προσπαθώ να τους αντιμετωπίσω. Επίσης έρχονται σαν «προβλέψεις», ότι πχ με τον τάδε που θα κάνω κάποια δουλειά θα μου συμπεριφερθεί με κάποιο άσχημο τρόπο ή θα με υποτιμήσει ή θα παρεξηγηθεί μαζί μου κλπ. Έρχονται συνήθως ως ειρμός σκέψεων, η σκέψη φέρνει την άλλη και η πάραπερα άλλη. Κυρίως συμβαίνουν σε φάσεις που είτε είμαι μόνος είτε με άλλους αλλά κλεισμένος στον εαυτό μου. Στο τέλος μου μένει μια κόπωση από την έντονη σκέψη, έντονη ταραχή χωρίς να έχω κάνει οτιδήποτε φυσιολογικό που κουράζει.
Νοιώθω ότι μπόρω να τις διώξω αλλά αφήνω τον εαυτό μου να παρασύρεται. Κάνω θεραπεία με γνωσιοσυμπεριφορική μέθοδο η οποία έχει μέθοδο αντιμετώπισης τέτοιων σκέψεων , αλλά φαίνεται δεν την εφαρμόζω όπως πρέπει και αφήνω τον εαυτό μου να παρασύρεται ή κάποτε να νοιώθω ότι έρχονται αυτόματα. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι πιο αποτελεσματικό ή μήπως έχουν ριζώσει τόσο έντονα μέσα μου και αν αντιμετωπίζονται με κάποιο τρόπο