γνωριζει καποιος να μου πει, η απο περιστατικο εστω, εαν μπορει να συνυπαρξει καποιο ειδος ψυχωσης με ΙΨΔ η και αντιστροφα? ας απαντησουν οσοι ειναι σιγουροι γιαυτο που θα πουν. ευχαριστω.
Printable View
γνωριζει καποιος να μου πει, η απο περιστατικο εστω, εαν μπορει να συνυπαρξει καποιο ειδος ψυχωσης με ΙΨΔ η και αντιστροφα? ας απαντησουν οσοι ειναι σιγουροι γιαυτο που θα πουν. ευχαριστω.
Ναι μπορεί, π.χ. να συνυπάρχει σχιζοφρένεια με ΙΨΔ. Όμως συνήθως οι πάσχοντες από ΙΨΔ απλά φοβούνται ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, ή ότι θα \'τρελαθούν\', ενώ δεν πρόκειται πραγματικά για ψύχωση.
ευχαριστω πολυ.. με ξαλαφρωσες... πιστευω οτι δεν θα αντεξω αλλο.. θα \"σπασω\"... και θα τρελαθω.. ο γιατρος μου ειπε οτι πασχω απο σοβαρη ΙΨΔ:(Quote:
Originally posted by marina38
Ναι μπορεί, π.χ. να συνυπάρχει σχιζοφρένεια με ΙΨΔ. Όμως συνήθως οι πάσχοντες από ΙΨΔ απλά φοβούνται ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, ή ότι θα \'τρελαθούν\', ενώ δεν πρόκειται πραγματικά για ψύχωση.
μαλλον ναι.
πες μου τι ξερειςQuote:
Originally posted by path
μαλλον ναι.
δεν εισαι σιγουρος/η. απλα υποθετεις ε?Quote:
Originally posted by path
μαλλον ναι.
Αν ο γιατρός σου είπε ότι πάσχεις από σοβαρή ΙΨΔ, τότε ο φόβος σου ότι δεν θα αντέξεις άλλο και θα \'τρελαθείς\', είναι αποτέλεσμα της ΙΨΔ και είναι πολύ συνηθισμένο σε περιπτώσεις σαν τη δική σου. Λογικό είναι, αφού ακόμα και χωρίς ΙΨΔ, όταν κάποιος έχει υπερβολικο άγχος, όχι μόνο μπορεί να νιώσει ότι τρελαίνεται, αλλά και μπορεί να φέρεται περίεργα.Quote:
Originally posted by mr.blond
ευχαριστω πολυ.. με ξαλαφρωσες... πιστευω οτι δεν θα αντεξω αλλο.. θα \"σπασω\"... και θα τρελαθω.. ο γιατρος μου ειπε οτι πασχω απο σοβαρη ΙΨΔ:(Quote:
ο γιατρος μου ειπε οτι ειμαι στο αποκορυφωμα της ιψδ... και οτι αν δεν επαιρνα φαρμακα θα ειχα πιθανοτατα μειζον καταθλιπτικο επεισοδιο
Ναι σε αυτό έχει δίκιο....είναι σπάνιο να συνυπάρχει ψύχωση με ΙΨΔ, αλλά είναι πολύ συνηθισμένο μια ΙΨΔ χωρίς κατάλληλη θεραπεία να οδηγήσει σε κατάθλιψη.
μισο λεπτο... ΙΨΔ με ψυχωση ομως??? μπορει να συνυπαρξει??
Προφανώς εσύ ανησυχείς αν συνυπάρχει σε εσένα. mr. blond, όταν είσαι σε φάση έξαρσης της ΙΨΔ, συχνά πιστεύεις ότι θα \'τρελαθείς\'. Όμως η πραγματική ψύχωση είναι κάτι πολύ διαφορετικό και δεν υπάρχει περίπτωση ο γιατρός σου να μην μπορούσε να τη διαγνώσει. Εξάλλου εσύ καταλαβαίνεις ότι οι σκέψεις που σε βασανίζουν προέρχονται από τον εαυτό σου, σωστά?
Η ψυχωση πολλες φορες εμπεριεχει ιδεοψυχαναγκαστικες σκεψεις απο οτι ξερω.
Αλλο βεβαια απο τις ιδεοψυχαναγκαστικες σκεψεις να πας στην ψυχωση...αν ησουν στο πρωτο ψυχωτικο επεισοδιο δεν θα ησουν μαλλον εδω στο φορουμ να μας γραφεις...αλλα θα τραβαγες τον διαολο σου αποκομμενος απο ολα ισως.
Ακου την μαρινα:)
thanx a lot, everyone.. i love you..:)
δυστηχως ετσι ειναι μαρινα.. χωρις να θελω να τα σκεφτομαι ομως οι σκεψεις ερχονται μονες και με \"τρανταζουν\" με αποτελεσμα να νιωθω μεγαλη δυσφορια:)Quote:
Προφανώς εσύ ανησυχείς αν συνυπάρχει σε εσένα. mr. blond, όταν είσαι σε φάση έξαρσης της ΙΨΔ, συχνά πιστεύεις ότι θα \'τρελαθείς\'. Όμως η πραγματική ψύχωση είναι κάτι πολύ διαφορετικό και δεν υπάρχει περίπτωση ο γιατρός σου να μην μπορούσε να τη διαγνώσει. Εξάλλου εσύ καταλαβαίνεις ότι οι σκέψεις που σε βασανίζουν προέρχονται από τον εαυτό σου, σωστά?