απογοήτευση από φίλο, στήσιμο
Πρόκειται για άτομο με το οποίο έκανα αρκετή παρέα τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Σχεδόν τρεις κάποτε και παραπάνω φορές τη βδομάδα βγαίναμε. Παρά το ότι κάπως διαφορετικοί χαρακτήρες αυτό που με γέμιζε ήταν το ότι για πρώτη φορά στη ζωή μου έβγαινα σε κλαπ και μπαρ και μάλιστα δυο φορές τη βδομάδα, έμαθα μαζί του τον τρόπο διασκέδασης εκεί και προσέγγισης για κοπέλες. Έμαθα πως μπορώ εκεί να φλερτάρω, να πλασιάζω κοπέλες έστω και αν λίγα πράγματα πετυγχαίναμε στο τέλος. Απλά τουλάχιστον έμαθα τον τρόπο. Από το σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο στο σπίτι χωρίς φίλους να βγούμε να διασκεδάσουμε μ αυτόν τον τρόπο τώρα είχε γίνει συνήθεια. Από την πλήξη και ανία να μένω το βράδυ στο σπίτι και να μου δημιουγείτε αίσθημα απομώνωσης και να μη χαίρομαι τώρα με τις εξόδους έφτανα σε σημεία να βαριέμαι να βγαίνω συνέχεια ! Τον έκανα παρέα γι αυτό το λόγο παρά το ότι δεν ταιριάζαμε ιδιαίτερα σαν χαρακτήρες. Έπαιρνα από τη συναναστροφή κάτι που μου έλειπε.
Πρόσφατα συμφωνήσαμε να πάμε ταξίδι και πληρώσαμε. Όμως του συνέβηκε κάποιο οικογενειακό πρόβλημα το οποίο μου ανέφερε αλλά δεν μου ανέφερε ότι δεν μπορούσε να ρθεί μαζί μου. Μου είπε ότι θα ερχόταν ενώ φαίνεται ότι στην πραγματικότητα δεν ήθελε να έρθει. Εκμεταλλεύτηκε την μέρα αναχώρησης για να τον μεταφέρω στο πρακτορείο, χωρίς να μου πει το λόγο, μου είπε ότι θα ερχόταν στον προορισμό αργότερα με άλλο μέσο ενώ πήγε εκεί ακύρωσε την κράτηση του. Έδειξα λίγη εμπιστοσύνη ότι θα ερχόταν, αφού δεν γνώριζα ότι ακύρωσε, πήγα στον προορισμό, κανονικά στο ταξίδι στο ξενοδοχείο και εκεί διαπίστωσα ότι δεν θα ερχόταν, μου είχε πει ψέματα. Έννοιωθα ότι με έστησε. Μη μπορώντας να μείνω μόνος, μου ήρθε πλήξη και μελαγχολία να μεινω μόνος και σηκώθηκα και έφυγα και επέστρεψα. Σκοπός του ταξιδιού ήταν να πάμε μαζί παρέα για διασκέδαση κλπ. Έτσι έχασα όλα τα λεφτά που έδωσα στο πρακτορείο συν άλλα που μου κόστισε που έφυγα από εκεί όταν διαπίστωσα ότι δεν θα ερχόταν. Σημειώνω ότι δεν μου απαντούσε τα τηλέφωνα όταν τον έπαιρνα αν θα ερχόταν αλλά ούτε και όταν επέστρεψα. Μετά από μερικές μέρες μου απάντησε αλλά δεν παραδεχόταν ότι με έστησε, μου έλεγε ότι θα ερχόταν άλλη μέρα αλλά ήταν πολλή το κόστος και δεν ήρθε και αρκετές δικαιολογίες που φαίνεται σκέφτηκε για να μου απαντήσει το τηλέφωνο. Κάπου νόμιζε ότι μπορούσε να με ξεγελάσει. Το αποτέλεσμα ήταν αυτός να πάρει πίσω τα λεφτά αφού φαίνεται το ακύρωσε έγκαιρα, την μέρα της αναχώρησης που τον πήρα στο πρακτορείο και εγώ βρέθηκα και εκτεθειμένος και ταλαιπωρημένος. Από τότε που μιλήσαμε δεν τον έχω ξαναπάρει τηλέφωνο, ούτε και αυτός , δέκα μέρες σχεδόν.
Δεν ξέρω τι να κάνω. Να τον πάρω τηλέφωνο και να ξαναξεκινήσει η παρέα όπως πριν; Είναι και από τους χαρακτήρες που δεν νοιάζονται ιδιαίτερα για ότι συμβεί και πολύ πιθανό να μου πει εντάξει να βρεθούμε και μάλιστα χωρίς να συμβαίνει τίποτα. Αυτός δεν απολογείται. Θα βρεθώ ότι έχω συμβιβαστεί με ότι έγινε; Άσε που είναι και άτομο που έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό και μιλά συνέχεια ότι είναι σπουδαίο άτομο. Έτυχε και άλλες φορές να μου πει ψέματα, το διαπίστωνα εκ των υστέρων αλλά ήταν μικροπράγματα. Να περιμένω από την άλλη πρωτοβουλία του; Να θεωρήσω ότι ανήκει η φιλία αυτή στο παρελθόν; Θα μου λείψει σε μεγάλο βαθμό στη ζωή μου αυτό που γράφω για όλα που βγαίναμε έξω.