Quote:
Originally posted by RainAndWind
Γεια σου me-vs.:)
Eκτός από τους γονείς σου,το προσωπικό σου δίκτυο στήριξης ποια άτομα περιλαμβάνει;Δίκτυο στήριξης ονομάζεται το σύνολο των ατόμων που μπορούν να είναι εκεί για σένα όταν το έχεις ανάγκη.Φιλενάδες έχεις;Γκοθάκι είσαι,βγαίνεις,κινείσαι,έχ� �ις επαφή με κόσμο,έχεις βρει τα άτομα που θα σε κρατάνε όταν γλιστράς;
Έχουμε και λέμε λοιπόν.Χρειάζεσαι ένα δίκτυο στήριξης εκτός της γονεικής,που υπάρχει μεν,στην σπάει δε.Παρολ\'αυτά μην τους ξεσυνερίζεσαι.Μπορεί να σε πιέζουν γιατί ανησυχούν,γιατί πανικοβάλλονται κι εκείνοι,σε ματώνει το παιδί σου να μην ξέρεις πως να το προσεγγίσεις,σε πληγώνει να το βλέπεις να υποφέρει κι εσύ να είσαι εκτός(μπορεί να παίζουν και σενάρια των ίδιων τους των ανασφαλειών,οι κρίσεις σου να αγγίζουν μέσα τους δικές τους προσωπικές μάχες,άνθρωποι είναι κι εκείνοι,γονέας δε σημαίνει πλάσμα δίχως λάθη και δίχως ατέλειες).
Μετά,κάνεις κάποια λάθη γενίκευσης.Δεν αρέσω σε κανέναν.Αποκλείεται.Το ξέρω πως αρέσεις και είμαι σίγουρη πως στην πέφτουνε πολλοί.Το έχεις κι εσύ η ίδια παραδεχτεί εξάλλου.Είναι λοιπόν ο πανικός που σε έπιασε μετά τον πρόσφατο χωρισμό,που,δες,εσύ αμέσως βάφτισες ως ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ.Γιατί λες να το βάφτισες έτσι και όχι αλλιώς;Γιατί αυτός είναι ο φόβος σου και το έφτιαξες έτσι ώστε να ερμηνεύεις τα συμβάντα για να ταιριάζουν οι εξηγήσεις που δίνεις σε κάθε γεγονός με την εικόνα που έχεις για σένα και το πόσο νομίζεις πως αξίζεις.
ΔΗΛΑΔΗ
αντί να πεις,οκ,οι χωρισμοί είναι μέσα στη ζωή,μέσα στο παιχνίδι των σχέσεων,δεν υπάρχει άνθρωπος να μην έχει χωρίσει,μαθαίνω από τα τυχόν μου λάθη και παραλείψεις όπως και από των άλλων,στον επόμενο δεσμό μου θα φροντίσω να το διαπραγματευτώ καλύτερα αυτό κι εκείνο και όλα θα κυλήσουν πιο στρωτά,μπορεί κι αυτός(ο πρώην)να έχει τα δικά του μωρέ,ποιος ξέρει κι αυτός τι ζόρια τραβάει,στην εποχή μας ένα σωρό πράγματα μπορεί να έχουν επιπτώσεις στις σχέσεις μας,ίσως να μην ταιριάζαμε ρε παιδί μου και πολύ,καλύτερα τώρα που είναι αρχή,παρά να δενόμασταν και μετά να μας ήταν πιο επώδυνο,κτλ...
ΟΧΙ.
Εσύ βρήκες την κατάλληλη εξήγηση.Είσαι στραβή,δε σε θέλει ΚΑΝΕΝΑΣ,λολ,είσαι άχρηστη,άσχημη,μπλα μπλα.Μόνο στραβοκάνα δε σε είπες,αλλά είμαι σίγουρη πως κι αυτό το πιστεύεις.Και υπέρβαρη είμαι σίγουρη πως πιστεύεις πως είσαι,παρόλο που δεν είσαι.
Γιατί λες να κυλάς σε αυτόν τον κατήφορο τον συναισθηματικό,που μοιάζει πολύ με το να σε πιάνει πανικός,κάθε φορά που κάτι που εσύ θεωρείς ως\"εμπόδιο\"σου τυχαίνει στο διάβα σου;;;
Kαι,αλήθεια,δεν τυχαίνουν εμπόδια σε όλους μας;Φιλενάδα,φυσικά και έχουν τύχει.Και πάντα θα τυχαίνουν κι αυτά,it\'s only natural.Δεν έχουμε κάνει κάνα συμβόλαιο για ροδοζάχαρες,μερικές φορές βέβαια θα τις γευόμαστε κι αυτές,άλλες θα μασάμε και κάνα κοτσάνι και θα πικραινόμαστε.Οκ,θα μάθουμε να τα δεχόμαστε όλα ως μέρος της πορείας μας,να τα τουμπάρουμε υιοθετώντας ένα σκεπτικό όχι καταστροφολογικό,να κατορθώνουμε να προχωράμε δίχως να τραυματίζουμε το εγώ μας,να μάθουμε να το προστατεύουμε,πρώτα εμείς οι ίδιοι.Θωρακίσου!!!Μάθε πως όταν έρχεται αυτός ο πανικός,να μην φοβάσαι πως χάνεις τον έλεγχο,να τον δέχεσαι λέγοντας \"ήρθες πάλι μπαγάσα,ε;Θα περάσεις,έλα,επισκέπτης είσαι,δεν είσαι μόνιμος\".
Btw,η αγάπη σου για τα λούτρινα μπορεί να είναι ένα είδος safety blanket,ξέρεις,τα αντικείμενα ασφάλειας που έχουν και τα μωρά ή τα μικρά παιδιά,που κάποιες φορές συνεχίζουμε να έχουμε και μετά την εφηβεία.Δεν είναι κακό,απλά να ξέρεις πως δε μπορούν να αντικαταστήσουν τους πραγματικούς φίλους,ανοίξου στον κόσμο και βρες όσους χρειάζεσαι και σε χρειάζονται.
Η διατροφική διαταραχή που έχεις περιπλέκει λίγο τα πράγματα.Μη βάζεις κανόνες,δεν πρέπει να φάω αυτό κι εκείνο,μη σκέφτεσαι μαυρόασπρα,δηλαδή\"τώρα που έφαγα,έχασα τον έλεγχο,τα σκάτωσα,πάλι τα ίδια\"και δώστου κλάμα η κυρία ρε παιδάκι μου,λολ.Να γυμνάζεσαι.Δεν έχω καλύτερη συμβουλή να δώσω σε άτομα που έχουν δυσλειτουργική σχέση με το φαγητό.ΓΥΜΝΑΣΟΥ.
Αντί να σκυλοπεινάς,μετά binge eating,μετά καθαρτικές διαδικασίες,αυτοτιμωρίες,τ ύψεις,ενοχές,σκατά,αντί για όλες αυτές τις μλκίες,ΓΥΜΝΑΣΟΥ!Οι μύες είναι το μυστικό,οι δίαιτες σου κλέβουν μύες,οι μύες όμως είναι αυτοί που είναι ενεργοβόροι,άρα ο οργανισμός σου θα κάψει θερμίδες να τους διατηρήσει και να καλύψει τις ανάγκες τους,θα γίνει ο μεταβολισμός σου τσακαλάκι,ενώ τώρα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.Και,θα \"σπρώξεις\' κάπου την περισσευούμενη ενέργεια,που απ\'ό,τι βλέπω έχεις πολλή,με τρόπο θετικό,που και καλό θα σου κάνει,στην αυτοπεποίθηση,στην υγεία,στο κορμάκι και στην ψυχολογία σου.
Τα λέμε.keep hangin\'on.;)
+ 1000