Quote:
Originally posted by sabb
Θα σου πω κάτι για να πάρεις θάρρος (και να γελάσουμε) ...
Πριν 11 χρόνια πάντρεψα ένα ζευγάρι και φυσικά αναγκάστηκα να παρευρεθώ και στο γλέντι που είχαν ετοιμάσει οι νιόπαντροι σε μεγααααάλη αίθουσα εν αγνοία μου, μια και προ γάμου η συμφωνία ήταν να πάμε οι κουμπάροι, οι νεόνυμφοι και μερικοί φίλοι σ\'ένα κουτουκάκι... Ξαφνικά βρέθηκα μετά τον γάμο , ανυποψίαστος βλαξ, σε μια αίθουσα σαν το madison square garden, να κάνω χειραψία (μπλιαχ...) με Πανίκα Ψωμιάδη (όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη) και αφού γίνονται τα διαδικαστικά - σαμπάνιες , τούρτες και όλα τα συναφή βλαχομπαρόκ στερεότυπα, να πρέπει ο κουμπάρος να σύρει τον χορό, σε τι παρακαλώ ? Μη φανταστείς , ταγκό , ρούμπα, σάλσα και όλους αυτούς τους λατινογενείς χορούς που τους έπαιζα στα δάχτυλα σαν αργεντίνος Νουρέγεφ :P, ούτε καν ευρωπαϊκό βαλς που έμοιαζα σαν οπτασία που αιθεροβατούσε στη πίστα όταν και αν τύχαινε να το χορέψω:cool:
Καλαματιανό μου ζήτησαν να σύρω οι αθεόφοβοι , που δεν είχα ματαξαναχορέψει ούτε για πλάκα ακόμη και στο σχολείο - στη δεκαετία του \'70 που πήγαινα εγώ γυμνάσιο, η Χούντα στην ώρα της γυμναστικής επέβαλε παραδοσιακούς χορούς αντί για αθλοπαιδιές με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να κινδυνεύω να μείνω στην ίδια τάξη γιατί είχα μόνιμα απουσίες στη γυμναστική παρ\'ότι σαν αθλητής μετέπειτα δεν είχα αμελητέα παρουσία (έπαιξα εν τέλει μέχρι τα 25 μου στην Β\' Εθνική - σημερινή Α2 του μπάσκετ , κι ήμουν κόουτς για άλλα 6 χρόνια σε ερασιτεχνικές ομάδες της Θεσσαλονίκης).
Εν χορώ μια αίθουσα ζητωκραύγαζε την αφεντομουτσουνάρα μου να χορέψει κάτι που δεν γνώριζε (ντρέπομαι μεν, αλλά απ\' την άλλη χέστηκα δε), μια και ο καλαματιανός είναι χορός που τον ξέρουν και τα νήπια αλλά εγώ όχι, η νύφη κι ο γαμπρός δεν γνώριζαν πως δεν ήξερα ούτε το παραμικρό βήμα να σύρω και με παρότρυναν σκουντώντας με να πάρω το μαντήλι πρώτος σε μια ομήγυρι περίπου 20 νοματαίων που με το πρώτο ηχητικό σάλπισμα του κλαρίνου, πιάστηκαν μετά από μένα περιμένοντας με να τους οδηγήσω σε μια καλαματιανή χορευτική πανδαισία....
(Να προσθέσω με μια μικρή δόση κακίας πως ούτε η γυναίκα μου με βοήθησε στη συγκεκριμένη στιγμή, ενώ γνώριζε πως δεν ήξερα την τύφλα μου να χορέψω, να έπαιρνε εκείνη τη θέση μου - κουμπάρα ήταν, καλαματιανό ήξερε καλύτερα από τους ντόπιους καλαματιανούς, θα ήταν όλα μια χαρά, αλλά παρ\' όλα αυτά προφασίστηκε την μητρική ανάγκη να είναι με την τετράχρονη κόρη μου, θαρρείς κι εγώ δεν μπορούσα να κάνω μπέιμπι σίτινγκ...)
Anyway...
Ο σταυραετός τελικά χόρεψε...κάτι σα ζειμπέκικο, λίγο από τσιφτετέλι με δόση ροκ εν ρολ , χασαποσέρβικο από τη Ρουμανία ήταν, θα σε γελάσω....
Καλαματιανό πάντως δεν χόρεψα...
Το στριφογύρισα το μαντήλι δεν λέω, σε όλες τις φωτογραφίες η χορευτική ένδεια αποτυπώνεται ηλιθιωδώς στο πρόσωπο μου, ωστόσο αν δεις το φωτογραφικό άλμπουμ , ΠΟΥΘΕΝΑ δεν θα δεις απόγνωση... Και χωρίς σταγόνα αλκοόλ παρακαλώ, να μην παρεξηγούμαστε....
Αγχώνεσαι για κάτι που χωρίς να το ξέρεις, μπορεί να είναι μια από τις ομορφότερες εμπειρίες της ζωής σου. Ο χορός όταν δεν είναι επαγγελματικός, δεν απαιτεί γνώση αλλά συναίσθημα. Κι όταν υπάρχει αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνεις ρεζίλι... Δεν μιλάω για εξεζητημένους χορούς...Οι λάτιν χοροί που ανέφερα πιο πάνω πράγματι απαιτούν γνώση κι εξάσκηση ...Οι ντάμπαρντούμπαρ χοροί ποια γνώση απαιτούν ? Όσοι πηγαίνουν στα κλαμπ είναι αυθεντίες στο χορό εκ γενετής ?
Είσαι 18 χρονών κι έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου...
Άντε βρε λεβέντη χόρεψτην και μη τη φοβάσαι..
Άντε ντε...
καλα ε εισαι φοβρεοσ χεχεχεχεχ...μου θυμησεσ στον γαμο του ξαδελφου μου..στην Πολωνια που ζητησανε απο τον αντρα μου να τουσ χωρεψει ελληνικουσ χωρουσ..ημασταν και επισημοι καλεσμενοι απο τα εξωτερικα ε......και φυσικα ο Μιχαλησ δεν ειχε ιδεα... χορεψε ομωσ με την ψυχη του ..και ελα δωστου... και νταπα ντουπα.. και να χρυπιεται σαν το χταποδι... τον λατρεψανε ολοι..να μου ερχονται και να με συγχερουν για το ποσο καλοσ χωρευτησ ειναι ο...... κι ασ μην ξερανε πωσ ο Μιχαλησ δεν χορεψε κανεναν ελληνικο χωρο ουτε για 2 δευτερολεπτα... ειναι βλεπεισ και λιγο φιγουραντζησ .. ε το χαρηκε κατα βαθοσ..χεχεχε...