Καλημέρα σε όλους σας. Έχω γράψει κατά καιρούς στο forum, συνήθως απαντώντας σε ερωτήματα άλλων. Αποφάσισα αυτή τη φορά να "ανοίξω" εγώ ένα θέμα, βασισμένος στην προσωπική μου εμπειρία. Είμαι 33 ετών και το πρόβλημά μου ξεκινάει εδώ και 1μιση χρονο. Ζω πλεον με κρισεις πανικου, ζαλαδες, ημικρανίες και όλα τα σχετικά. Εχω κανει ο,τι εξετασεις υπαρχουν, για ολα τα μερη του σωματος, μεχρι και αξονικη για το κεφαλι. Στην αξονικη βρεθηκε μια κυστη εσωτερικη, η οποια ομως, οπως ειπαν, δεν ειναι ανησυχητικη, μαλλον υπαρχει πολλα χρονια και δεν χρειαζεται να φοβαμαι, οπως ειπαν... Εκανα ομοιοπαθητικη για 1 μηνα και κατι, αλλα δεν με "κερδισε", οποτε τα παρατησα... Ξεκινησα λοιπον ψυχοθεραπεια, την οποια εκανα καθε εβδομαδα για 8 ολοκληρους μηνες. Σιγουρα με βοηθησε αρκετα: σταματησαν οι κρισεις πανικου (ή τουλάχιστον μειωθηκαν), σταματησε το ξυπνημα μεσα στη νυχτα με ταχυπαλμιες και φοβο οτι κατι θα παθω. Την ψυχοθεραπεια την εκανα μεχρι πριν τις διακοπες του Αυγουστου και μετα σταματησα, γιατι δεν μου προσφερε κατι παραπανω. Οσο με βοηθησε, με βοηθησε. Ωστοσο, δεν εχουν σταματησει καποια βασικα συμπτωματα: τα ψυχοσωματικα. Απο οταν γυρισα απο τις διακοπες, εχω εντονους πονοκεφαλους, που ξεκινουν απο την ωρα που ξυπναω και δεν με αφηνουν σε ησυχια. Συνοδευονται απο ιλιγγους και ζαλαδες. Ολα αυτα με κανουν να φοβαμαι και παλι και ετσι υπαρχει ενας "φαυλος κυκλος". Αυτες τις μερες δεν μπορω να λειτουργησω. Νιωθω μια αδυναμια, παρολο που γυμναζομαι κιολας συστηματικα, νιωθω ενα "καψιμο" στο κεφαλι, φοβαμαι οτι εχω κατι σοβαρο. Απο τη μια δεν θελω να το μαθω, αν ισχυει κατι τετοιο, αλλα απο την αλλη, με "τρωει" η ανησυχια αυτη. Εμαθα και τις προαλλες για εναν πρωην συναδερφο, που του διεγνωσαν τον Μαιο καρκινο στο κεφαλι και μεσα σε 3 μηνες, πεθανε... και εχω θορυβηθει απιστευτα. Δεν ξερω πραγματικα τι να κανω. Εχω ανησυχησει και ολους τους γνωστους μου, και ιδιαιτερη την σχεση που εχω εδω και 1μιση χρονο. Τι μπορω να κανω, παιδια; Υπαρχει κανεις απο σας που να εχει τοσο επιμονους πονοκεφαλους και για πολλες μερες χωρις σταματημο;;;