Ψάχνοντας για (σκέψεις)στηρίγματα
Βρίσκομαι σε ελεύθερη πτώση πως τα καταφέρνω έτσι είναι κάτι που μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει αλλά κατόπιν ...
θα το παρομοίαζα με την προσπάθεια να κατακτήσω ένα βουνό , και κάπου στην διαδρομή , κάτι ο καιρός , κάτι που μου απόσπασε την προσοχή , και τα στηρίγματα που είχα τοποθετήσει για να με μην με συγκρατούν....δεν..... και σαν ντόμινο το ένα μετά το άλλο ............ οι ριμάδες οι σκέψεις που επάνω τους κουτρουβαλιάζομαι με έχουν γεμίσει σημάδια και μελανιές
Το μόνο καλό είναι ότι έχω καταφέρει τουλάχιστον να έχω βρει τον τρόπο να προστατεύσω το κεφάλι
Τι λέω τώρα ε ? ο λόγος γίνεται για το τι φταίει στην σχέση μου το(όχι μισό ) έτερο.. ολόκληρο.. σύζυγό μου - amore moy
Θυμάμαι κάποτε το θέμα που είχα ανοίξει ΄΄στα μονοπάτια του μυαλού μου ΄΄ με κράτησε και μάλιστα πρόσθεσα και κάτι ακόμα ... ευτυχώς και πάλι καλά που με ψήνω με τέτοιες σκέψεις
Πέρα απο το θέμα τις επικοινωνίας και όσο περνούν οι μέρες τείνω να καταλήξω σε κάποια συμπεράσματα που έχουν να κάνουν με το τι τελικά θέλουμε , η θέλαμε , με αυτο που τελικά έχουμε , η θα θέλαμε να είχαμε
Πάρτε ένα χαρτί και προσπάθησε να παρακολουθήσετε την σκέψη μου
Στην αριστερή μεριά γράψε ΄΄προσωπική συνείδηση ΄΄στην δεξιά γράψε ΄΄ το εγώ μου΄΄άστε μερικές γραμμές κενό απο κάτω μετά στην μέση γράψε΄΄ νους ΄΄( επεξεργασία ) και μετα σκέψεις , μετά λόγος , μετά πράξεις συνήθειες , μετά χαρακτήρας ,
Στην συνείδηση καταγραφείς όλα όσα πιστεύεις η σε κάναν να πιστεύεις μέσα απο τις εμπειρίες και είναι ξεκάθαρη προσωπική γνώση , σωστό η λάθος δεν εχει σημασία σκοπός είναι τι πραγματικά πιστεύεις , όχι τι θα ήθελες
Στο εγώ καταγραφείς όσα αντιλαμβάνεσαι με τις αισθήσεις σου ,
Την εικόνα που θέλεις να παρουσιάζεις προς τα έξω
Ο τρόπος που διαχειρίζεσαι τα πράγματα
Τα ένστικτά σου
Τις επιθυμίες σου
Μετά βάλτε τον νού σου να αντλήσει πληροφορίες απο κάθε ένα ξεχωριστά και καταγράψτε αυτά που θα σκεφτείτε ( πάντα ξεχωριστά στην αρχή )
Κατόπιν κάντε έναν συνδυασμό και των 2 και καταγράψτε τις σκέψεις σας επίσης
Κατόπιν αν θέλετε το κάνουμε συζήτηση , δείτε το πρώτα προσωπικά και μετά βλέπουμε πως και αν λειτουργεί σε εσάς η αν και πως αντιλαμβάνεστε τα πράγματα και τι φταίει που οδηγούμαστε σε πράγματα που είτε δεν μας αρέσουν η δεν μας ταιριάζουν η προβληματίζουν στις σχέσεις μας πάντα
Η RainAndWind μου είχε απαντήσει κάποτε
΄΄΄΄ Μήπως η τόση ανάλυση βλάπτει αντί να ωφελεί;Μήπως γίνεσαι παρατηρητής της ζωής,αντί να τη ζεις;Μήπως παρατηρώντας τόσο έντονα και πιεστικά,ζητώντας εξηγήσεις για το πώς λειτουργώ,ξεχνώ πως η ισορροπία διαταράσσεται από δικές μου νοητικές κατασκευές που ακολουθώ απαρέγκλιτα;΄΄΄΄΄
Και τότε είχα απαντήσει πως
Το ζητούμενο είναι να μην ξαναχαθώ , να πάψω να ασχολούμαι και να χάνω χρόνο σε στείρες σκέψεις , να ελέγχω αυτό το μοτεράκι (νους) που με βομβαρδίζει με σκέψεις , να βάλω μια τάξη μέσα μου , να μην κρίνω λάθος η μονόπλευρα , και να μαθαίνω απο τα λάθει μου
Ουσιαστικά θέλω να ζω άνετα με αυτό που πραγματικά είμαι και να μην με βαραίνουν πράγματα άχρηστα
Ίσως η ρίζα του θέματός μου να βρίσκεται στο οτι πάντα με έλκυε η αναζήτηση του τι πραγματικά να είμαστε χωρίς να χάσω αυτό που πραγματικά είμαι
Λυπάμαι που λόγο τις ώρας ( και τις αυριανής δουλειάς μου )δεν μπορώ να κάνω άμεσο διάλογο αλλά ένα απο τα καλά του γραπτού λόγου είναι το ότι μπορεί να μεταφέρει και να φυλάει το μήνυμα πάντα ζωντανό