Γεια σας.
Πηγαινω σε μια γιατρο και μου εχει διαγνωσει συναισθηματικη διαταραχη. Τι είναι αυτο?
Εγω ξερω οτι πασχω απο κοινωνικη φοβια εδω και δεκα χρονια.
Είμαι 25 χρονων άνεργος, και η οικογένεια μου δεν μπορεί να με συντηρεί πλεων.
Τα συμπτωματα μου ειναι, μεγαλη ντροπαλοτητα, εντονο αγχος, εφίδρωση και αποπροσανατολισμός οταν συναναστρέφομαι με άλλους, φοβαμαι πως θα με δουν, πώς θα με κρινουν, και αυτό με καθιστα δυσλειτουργικό. Φοβαμαι να παίρνω ευθύνες, η καρδιά μου πάει να σπάσει καθε φορά που αναλαμβάνω να κάνω κατι, ψάχνω τα λόγια μου όταν είναι να μιλησω με καποιον γιατί φοβάμαι μήπως με θεωρήσει παράξενο ή μη φυσιολογικό.
Επίσης λέω πολλά ψέματα χωρίς να το θέλω εν τη ρήμη του λόγου. Λέω ψέματα για τον εαυτό μου, λέω τι νομίζω ότι θα ήθελε να ακούσει ο αλλος, και φυσικά αποτυγχάνω και με τα ψέματα καθώς δεν είμαι θεός, δεν μπορώ να ξέρω τι πραγματικά έχει ο άλλος στο μυαλό του. Ακόμα και σε αυτό το ποστ μου μου έρχεται η ανάγκη να στολισω το λόγο μου με ψεύτικες φαμφάρες για να γίνει πιο αρεστό στον αναγνώστη.
Μου φαίνεται ότι είμαι ένας ενηλικας εγκλωβισμένος σε μια προ-εφηβική ηλικία και συμπεριφορά.
Φοβάμαι να δουλέψω γιατί φοβάμαι την απόρριψη και την κριτική.
Επειδή εχω στο μυαλο μου συνεχως το ότι με κατασκοπεύουν οι γύρω μου η γιατρός μου μου δινει αντιψυχωσικο φάρμακο aloperidin 30mg και σαν αντίδοτο για το τρέμουλο που προκαλεί, Artane 15mg. Συν αυτά παίρνω 6mg Ζαναξ, Μινιτραν 4-10, 1800mg Trileptal ημερισιως.
Μπορεί καποιος να μου εξηγήσει τι σημαινει συναισθηματική διαταραχη?
Σκέφτομαι να αλλάξω γιατρό, αλλά ντρέπομαι να το πω στη γιατρό μου ότι θέλω να σταματήσω.