κι ενω νόμιζα ότι το χα ξεπεράσει........
γεια σε όλους,
μετά από πολύ καρό επανέρχομαι στο forum με δικό μου topic παρόλο που αρκετά συχνά παρακολουθούσα τα δικά σας...
πριν από 1,5 χρόνο παρουσίασα τις πρώτες κρίσεις πανικού..απίστευτο άγχος ,νοσοφοβία και 2 επισκέψεις στα επειγοντα χωρίς ευρήματα παθολογικά.
Μετά από εξετάσεις καρδιολογικές και αιματολογικές παρόλο που ειχα αυξημένη χοληστερίνη 272 !!! οι γιατροί με παρέπεμψαν σε νευρολόγο ο οποίος διέγνωσε αγχώδη διαταραχή με κρίσεις πανικού.
Αν και καθυστέρησα γιατί προσπαθούσα επίμονα να αποφύγω τη φαρμακευτική αγωγή που μου συνέστησε...τελικά λόγω του πανικού και των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων δεν είχα άλλη διέξοδο από το να την ακολουθήσω...efexor+xanax. Ακόμα και μία επίσκεψη που έκανα ι σε ψυχολόγο και αυτός με προέτρψε να ακολουθήσω την αγωγή με τα φαρμακα του νευρολόγου.
3 μήνες όπως με συμβούλεψε ο νευρολόγος πήρα τα φάρμακα...και όπως μου είχε συστήσει αρχισα σταδιακά να μειώνω τη δόση μια που αισθανόμουν πολύ καλύτερα.
Για 1,5 μήνα μετά την οριστική διακοπή του efexor είχα συμπτώματα απεξάρτησης...κυρίως κάτι σα ζαλάδες ..σαν κενό ή αιώρηση. Επειδή ο νευρολόγος μου το χε επισημάνει ότι θα έχω κάποιες παρενέργειες δε με φόφησαν και κράτησα. Ακολούθησαν 4 μήνες που είχα σχεδόν επανέλθει...ή τουλάχιστον μπορούσα να κοντρολάρω πολύ εύκολα τη νοσοφοβία μου...κι ενώ όλα ήταν μια χαρά και πίστευα ότι φτάνω στη λύτρωση πλέον...στην πλήρη επαναφορά μου...ένα γεγονός με τον πατέρα μου με διαλύει κυριολεκτικά.
Μπήκε στο νοσοκομείο μετά από μία λυποθυμία έκανε εξετάσεις επί μία βδομάδα εκεί λόγω του ιστορικού του...by-pass από τα 43 χρόνια του....όλα τελικά καλά γιαυτόν..ήταν μία απλή άτυπη λιποθυμία.
Όμως όλη αυτή η βδομάδα στο νοσοκομείο ...η αναμόχλευση του καρδιακού προβλήματος κλπ κλπ...με έκαναν να με πιάσει πάλι ο γνωστός φόβος για καρδιολογικό πρόβλημα.
Είμαι 35 λέω με βεβαρυμένη κληρονομικότητα...καπνιστή� � ...με χοληστερίνη 272 ! (μετρημένη την περίοδο των πανικών)....άρα πάει!!!! σίγουρα έρχεται το έμφραγμα...δηλαδή πάλι τα ίδια....Ξανά πανικός ..ξανά φοβία ...ξανά ψυχωσωματικά...αρρυθμίες ..μέρες και νύχτες αγωνίας...και φυσικά έπιασα πάλι τα xanax που απέμειναν από την πριν 6 περίπου μήνες σταματημένη θεραπεία. Έτσι λειτουργώ τον τελευταίο μήνα που συνέβησαν αυτά...και αναρωτιέμαι και ρωτώ κι εσάς..αν τελικά πρέπει να καταλάβω ότι δε πρόκειται να το ξεπεράσω ποτέ. Ή μήπως όντως συμβαίνει κάτι και έχω τον πανικό ως δικαιολογία?
Πάω να τρελλαθώ...και που να μιλήσω για τη γυναίκα μου που τραβάει όλα αυτά μαζί μου. Δώστε μου τα φώτα σας!