Αγαπητοι φιλοι γεια σας
Κατ' αρχας τα συγχαρητηρια μου στους δημιουργους της εξαιρετικης αυτης ιστοσελιδας καθως ειμαι καινουργιος στο φορουμ.
Προτου ξεκινησω, να σας περιγραψω λιγο τον εαυτο μου για να σχηματισετε μια εντυπωση.
Ειμαι ενας ανδρας 33 ετων που υποφερω απο καταθλιψη, πιθανοτατα βαριας μορφης. Εδω και πολλα πολλα χρονια, κοντα στα 18 μου οταν και τελειωσα το σχολειο, νιωθω εντονο το αισθημα της μελαγχολιας και της θλιψης και ενα βαρος μεσα στο στηθος μου. Μικρο παιδι βιωσα τον χωρισμο των γονιων μου σε πολυ τρυφερη ηλικια, ευτυχως ομως χωρις να γινω μαρτυρας καβγαδων κλπ. Μεγαλωσα με την υπερπροστατευτικη μητερα μου, με την οποια ηρθα πολλες φορες σε ριξη κατα την εφηβεια μου, ενω καποιες φορες επεσα θυμα ψυχολογικης αλλα και σωματικης βιας. Παρολα αυτα, εχω να θυμαμαι και ευχαριστες στιγμες απο την παιδικη μου ηλικια καθως εισεπραξα πολλη αγαπη και ομορφες στιγμες απο αλλα μελη της οικογενειας μου αλλα και απο την μητερα μου, παρα τους καβγαδες μας που ειχαμε κατα καιρους.
Στα 18 μου ανεβαινω στην Αθηνα για σπουδες (καταγομαι απο την επαρχια) και καπου εκει, πιστευω οτι ηρθε το πρωτο καταθλιπτηκο σοκ καθως τα πραγματα δεν ηρθαν οπως τα ανεμενα. Οικονομικα και οικογενειακα προβληματα, δεν μου επετρεψαν να ζησω την φοιτητικη ζωη οπως ονειρευομουν, ευτυχησα ομως να φυγω με ενα διπλωμα στα χερια μου.
Με την επιστροφη μου στην επαρχια, επιασα δουλεια, ενιωσα χρησιμος στην κοινωνια αποσπωντας καλες συστασεις απο τους εκαστοτε εργοδοτες μου, ομως ενα κενο παντα βαραινε την ψυχη μου και δεν ημουν ευχαριστημενος ποτε με την ζωη μου.
Η προσωπικη μου ζωη περασε απο διαφορα σταδια, με επιτυχιες και αποτυχιες οπως ολοι, ομως πιστευω πως σημαντικο ρολο στην επιδεινωμενη ψυχολογικη μου κατασταση μου, επαιξε και το γεγονος πως εδω και τρια χρονια ερωτευτηκα μια κοπελα, με την οποια δυστυχως δεν ταιριαξαμε και την οποια (λαθος μου) διεκδικω μεχρι και σημερα αλλα χωρις αποτελεσμα (εξακολουθουμε να εχουμε επαφη λογω κοινων φιλων).
Ενα γεγονος που εγινε πριν δυο χρονια και με οδηγησε στο συμπερασμα οτι εχω καταθλιψη, ειναι η μερα που αποκτουσα ενα καλο αυτοκινητο. Αντι να νιωσω απεραντη χαρα ιδιαιτερα την μερα που το αγοραζα, ενιωθα σαν μια συνηθισμενη βαρετη μερα σαν ολες τις αλλες. Αυτο ηταν το ερεθισμα για να ψαξω στο διαδικτυο και να αρχισω να διαβαζω για την καταθλιψη ενω μερικα τεστ σε αλλες ιστοσελιδες, μου εβγαζαν οτι πασχω απο βαριας μορφης καταθλιψη. Βρηκα την δυναμη και εδω και εναμιση χρονο με επισκεπτομαι ψυχολογο. Στην αρχη οι επισκεψεις γινονταν μια φορα την βδομαδα. Στους 6 μηνες αραιωσαμε τις επισκεψεις καθε 15 μερες, ενω σημερα οι επισκεψεις γινονται καθε 3 βδομαδες. Δεν σας κρυβω οτι βοηθηθηκα και βελτιωθηκα σε πολλους τομεις της ζωης μου, με βοηθησε πολυ σε μικρα αλλα σημαντικα προβληματα της καθημερινοτητας μου, μπορω και ζω καπως καλυτερα το σημερα, κατι που δεν συνεβαινε πριν, ομως απογοητευτηκα που ακομη δεν ειδα την μεγαλη βελτιωση που ανεμενα οσον αφορα την κακη ψυχολογικη κατασταση στην οποια βρισκομαι τα τελευταια 15-16 χρονια. Ειμαι συνηθως κακοκεφος, μελαγχολικος, νευρικος, αντιδραστικος, καποιες στιγμες νιωθω να μην με νοιαζει τιποτα και γενικα ζω με κακη ψυχολογια χωρις να συντρεχει ιδιαιτερος λογος. Εχω αρχισει να πιστευω οτι ετσι εχουν τα πραγματα, ομως με τρομαζει η σκεψη, οτι θα ειμαι σε αυτη την κατασταση μεχρι να πεθανω. Ειλικρινα δεν ξερω τι παει λαθος και δεν μπορω να το βρω.
Απολογουμαι ειλικρινα για το μεγεθος του μηνυματος μου και σας ευχαριστω εκ των προτερων για την προσοχη σας.