Αρρυθμίες και φόβος του θανάτου, δεν μπορώ άλλο να ζω έτσι
Καλησπέρα σας, Το τελευταίο 8μηνο αντιμετωπίζω κάποια καρδιολογικά προβλήματα. ΌΛα ξεκίνησαν από μια μεγάλη ταχυπαλμία που ξεπέρναγε τους 200 σφυγμούς, ένα βράδυ την ώρα που καθόμουν σε ένα λεωφορείο. Ένιωσα μια έντονη δυσφορία, και μετά από λίγο είχα αυτή την ταχυπαλμίας που ήταν τόσο έντονη που δεν μπορούσα να κρατηθώ όρθιος. Από εκείνη την μέρα και μετά, είχα που και που παροδικές αρρυθμίες (έκτακτες συστολές πολλές την μέρα, έντονες μερικές φορές σε σημείο να ζαλίζομαι και να χάνω την γη κάπω από τα πόδια μου), τσιμπήματα και πιέσεις στο στήθος στο αριστερό μέρος, δυσφορίες κλπ Έκανα αρκετές καρδιολογικές εξετάσεις (καρδιογράφημα, χόλντερ, τεστ κοπώσεως, υπέρηχο, ακτινογραφία θώρακα, αιματολογικές εξετάσεις) και δεν έδειξαν κάτι, πέρα από μια ελφριά πρόπτωση μητροειδούς που είναι εκ γεννετής. Σήμερα τα συμπτώματα μου έχουν λίγο υποχωρήσει, αλλά που και που αισθανομαι αρρυθμίες (κυρίως σαν 2-3 έκτακτες συστολές μαζί) κάθε μέρα ή λίγες μέρες την εβδομάδα. Άλλες φορές νιώθιω ένα δυνατό κτύπο ή κάπως μπερδεμένο παλμό και μετά από λίγο μια μικρή ταχυπαλμία. Άλλες φορές έχω και 7-8 μέρες χωρίς να κάνω αρρυθμία, άλλες πάλι κάνω σχεδόν κάθε μέρα από 1 -2 έκτακτες. Δυστυχώς δεν έχουν καταφέρει να μου τις εντοπίσουν να δουν τι ακριβώς αρρυθμία είναι. Και συνεχώς με παιδεύουν, το καταλαβαίνω 1000% οτι είναι αρρυθμίες, έχουν τύχει και την ώρα που ελέγχω το σφυγμό μου. Έχω πάει 20 φορές σε επείγοντα και δεν κατάφεραν να πουν τι έχω. Να σας πω οτι έχω και πολύ άγχος, αλλά τα συμπτώματα μου διαφέρουν πολύ από όσο θυμάμαι παλιά όταν αγχωνόμουν, είναι καθαρά σωματικά παθολογικά και δεν έχουν σχέση με τον άγχος μου. Χθες πάλι ένιωσα ένα μεγάλο κενό στο στήθος έναν εντελώς άτσαλο σφυγμό για 2-3 δευτερόλεπτα και μετά ξεκίνησε μια ταχυπαλμία, που μοιάζει με αυτή που ξεκινάει όταν κάποιος τρομάξει πολύ απότομα από κάτι. Πραγματικά όλη αυτή η κατάσταση με έχει αγχώσει πολύ και δεν μπορώ ποια να απολαύσω τίποτα στην ζωή μου. Και το κυριότερο, τόσο καιρό τώρα παιδεύομαι να βρω τι αρρυθμίες είναι και καμιά εξέταση δεν τις έχει εντοπίσει να μου πουν αν είναι κακοήθεις ή όχι. Να σημειώσω οτι παίρνω από μόνος μου Lexotanil 3mg μισο το πρωί και μισό το βράδυ για να ηρεμούν λίγο τα συμπτώματα, διότι αν δεν έπαιρνα θα έχω ακόμα ποιο έντονα συμπτώματα. Γιατί όμως δεν μπορούν να βρουν τι έχω? Μπορείτε να μου πείτε μια ιδέα? Σας ευχαριστω πολύ για τον χρόνο σας και συγνώμη αν έγινα κουραστικός απλώς χρειάζομαι μια συμβουλή, κάτι να με καθυσηχάσει λίγο. Πριν λίγο επικοινώνησα και με έναν ηλεκτροφυσιολόγο και με άγχωσε ακόμα περισσότερο (μου είπε πέρνα από το ιατρείο μου να σε δω, μπορεί να οδηγήσουν σε αιφνίδιο θάνατο, και οτι οι πςερισσότεροι δεν το ψάχνουν πολύ και τους βγάζουν τρελούς οι καρδιολόγοι και τους δίνουν ηρεμηστικά ενώ έπρεπε να κάνουν ηλεκτροφυσικό έλεγχο και κάτι τέτοια που με τσάκισαν......έλεος ποια.....)