η πονηρεια-καχηποψια (δηλαδη ενα χαρακτηριστικο της ψυχωσης) σε πια περιπτωση γινεται δυσλειτουργικη (δηλαδη ψυχωση) και σε πια περιπτωση μετατρεπεται σε ιδιοτητα; ειναι δηλαδη θεμα επιλογης - επιλεγω την πονηρεια απο την ψυχωση η κατι αλλο;
Printable View
η πονηρεια-καχηποψια (δηλαδη ενα χαρακτηριστικο της ψυχωσης) σε πια περιπτωση γινεται δυσλειτουργικη (δηλαδη ψυχωση) και σε πια περιπτωση μετατρεπεται σε ιδιοτητα; ειναι δηλαδη θεμα επιλογης - επιλεγω την πονηρεια απο την ψυχωση η κατι αλλο;
Και ποιός σου είπε εσένα ότι η πονηριά και η καχυποψία είναι γνωρίσματα της ψύχωσης; Από το μυαλό σου τα έβγαλες; Εγώ όσους ξέρω με ψύχωση, είναι πολύ καλά παιδιά.
εννοω στην παρανοικη σχιζοφρενεια. (ανηκει στην κατηγορια ψυχωσεις)
Πρώτη φορά το ακούω αυτό. :o
Κι εγω ειχα καχυποψια σε μερικα ατομα οταν δεν ημουνα καλα.Τωρα εχουν περασει αυτα.
Κατάλαβα τι εννοείς , ίσως είναι και η βάση της \'κοινωνικής ψυχολογίας\' ή ακόμα και της ίδιας κοινωνίας που ζούμε. Αλλά δε θεωρώ ότι είναι θέμα για συζήτηση μέσα σε ένα φόρουμ για ψυχώσεις αλλά σε ένα φόρουμ κοινωνιολογίας . Το αποτέλεσμα της καχυποψίας - πονηριάς είναι η δημιουργία της κοινωνίας σε συνδυασμό με τη συμβίωση μιας ομάδας ανθρώπων. Η μπορεί να είναι και πολιτικό θέμα ο κομουνισμός πχ αποτρέπει αυτό το φαινόμενο ο καπιταλισμός το προωθεί.Quote:
Originally posted by insect