Quote:
Originally posted by oboro
Γεια σου BALANCE,
Δεν μπορω να γνωριζω τις λεπτομερειες πισω απο τις σχεσεις σου που τελειωσαν αλλα το γεγονος οτι επαναλαμβανεται το ιδιο μοτιβο δεν φανταζομαι πως ειναι τυχαιο... Το λεω αυτο επειδη εχω κι εγω θεματα με την εγκαταλειψη και αν καταλαβα ενα πραγμα απο την δικη μου ψυχοθεραπεια ειναι πως δεν επιλεγουμε ατομα για σχεση στην τυχη - για την ακριβεια οι περισσοτερες παθολογικες επιλογες μας αντανακλουν τους φοβους και τα τραυματα μας και συχνα εξελισσονται σε αυτοεκπληρουμενες προφητειες. Σιγουρα εγκειται και στον χαρακτηρα του αλλου να δωσει καποιες εξηγησεις πριν δωσει τελος σε μια σχεση, το γεγονος ομως οτι αυτο το χαρακτηριστικο \"ελειπε\" απο τον χαρακτηρα και των δυο ατομων αυτων ισως εχει να κανει και με το εσωτερικο κριτηριο με το οποιο τους διαλεξες... Ετσι ας πουμε στην δικη μου περιπτωση διαλεγα ατομο που στην αρχη με εξιδανικευε, και οταν πλεον φαινοταν πως υπηρχε πραγματικη συνδεση μεταξυ μας ετοιμη να ανακυφθει και απο τους δυο μας, τοτε ο αλλος απομακρυνοταν μαζι με την... εξιδανικευση του. Μετα βεβαια φροντιζα κι εγω η πρωην εξιδανικευση να γινει υποτιμηση προς το προσωπο μου αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια! Παντως ηταν παντα η ιδια ιστορια και μυστηριωδως ο χαρακτηρας της αλλης \"ταιριαζε\" και αυτος γαντι στο δικο μου εσωτερικευμενο σεναριο. Αναρωτιεμαι αν εχω καταφερει να το ξεπερασω αλλα εχω καθε λογο να αμφιβαλλω μετα απο τοσα χρονια.
Απλως παραθετω καποιες σκεψεις χωρις να κανω συγκρισεις, δεν σε ξερω αλλωστε αν και σε ειχα διαβασει παλιοτερα οταν ημουν ακομη απλος επισκεπτης :)
Συμφωνώ με τον oboro. Σκέψου μήπως τελικά οι επιλογές σου οδηγούν υποσυνείδητα στην εγκατάλειψη. Αν κάνεις ψυχοθεραπεια αυτό θα στο έχει μάλλον αναφέρει και ο ψυχολόγος σου.