Οταν ολοι οι ανθρωποι φαινονται ιδιοι.
αυτο το θεμα δεν ηξερα που ταιριαζει, οποτε το εκανα εδω γιατι ετσι εκρινα.
οταν ολοι οι ανθρωποι σου φαινονται ιδιοι, τι μπορεις να κανεις για να ξεχωρισεις εστω ενα ατομο απ'το σωρο ?
πως μπορεις να δεις εστω ενα με καλο ματι, ειδικα οταν οι συμπεριφορες τους μοιαζουν προβλεψιμες και νιωθεις να τις εχεις ξαναζησει ?
κανω προσπαθεια να δω γενικα εστω ενα οτι αξιζει και δεν εχει αρνητικα, να δωσω ευκαιρια μπας και συμπαθησω, αλλα δυσκολευομαι. ακομα κι αν φαινεται να εχουμε κοινα (σπανιο) και να μπορουν να γινουν φιλοι μου ετσι ωστε να πουμε κατι παραπανω (για παραδειγμα ο τυπος που εχει το βιντεοκλαμπ και γουσταρει κι αυτος σπλαττερ), κατι με πιανει κι αδιαφορω σαν να μην νιωθω, λες και δεν εχω αναγκη ουτε απο φιλους, ουτε μπορει να μου φανουν ξανα χρησιμοι.
εχω τη ταση να γενικευω -οπως θα εχετε παρατηρησει- ορισμενες φορες σε μεγαλο βαθμο...
το κανω ακομα και με τον εαυτο μου, ακομα κι αν δεν θελω να ανηκω στην ανθρωποτητα σας.
παραδεχομαι οτι ειμαι κι εγω θυμα της γαμημενης κοινωνιας, αυτης που τοσο μισω και μας θελει ολους ιδιους.
αλλα κατα βαθος κανω κι εγω το ιδιο λαθος και φερομαι σε ολους το ιδιο, γιατι δε μπορω να ξεχωρισω τους ανθρωπους.
ακομα κι αν γνωριζω πως καποιος εχει προβλημα και πρεπει να φερθω καλυτερα ή να προσεχω τι λεω, παλι ξεχνιεμαι και καταληγω να μιλαω ψυχρα σαν να μην εχει τιποτα, σαν να μιλαω στον εαυτο μου (που ετσι κι αλλιως δε νιωθει), ή σε καποιο ντουβαρι το οποιο δε προκειται να αντιδρασει.
φυσικα ολοι σαν φυσιολογικοι ανθρωποι αντιδρανε που τους φερομαι ετσι, με αποτελεσμα να παρεξηγιεμαι και να ξαναμενω μονος (κι οχι αδικα).
ειναι λες και δε μπορω να δειξω καμια ευαισθησια, λες και ειναι ολοι καλυμενοι με ενα πανι που λεει "περαστικοι και μελλοντικοι εχθροι, μη τους εμπιστευτεις δεν αξιζουν". σαν να μου φταινε ολοι, απλα επειδη ειναι ανθρωποι. μονο που δε το κανω σκεφτομενος αυτο, πλεον η κακια μου βγαινει αυθορμητα.
και στους γονεις μου ισως μιλαω ετσι. ζω αναγκαστικα ακομα μαζι τους, δουλεψαν μια ζωη κι ακομα δουλευουν για να μεγαλωσουν την οικογενεια, αλλα εγω ποτε δεν επελεξα να ειμαι μελος αυτης της οικογενειας και να γεννηθω (ειδικα το τελευταιο το εχω βλασφημησει). οταν τσακωνομαι δε, υπαρχουν φορες που το μυαλο μου λειτουργει τοσο γρηγορα, ωστε κατεβαζει καμποσα επιχειρηματα, απλα για να το βουλωσουν. μπορω να αναλυσω τις ασχημες συμπεριφορες των αλλων και να τις μεγενθυνω, οπως και να τους βρω λυσεις, αλλα μοιαζω ανικανος να βρω λυση για τη δικια μου ασχημη συμπεριφορα.