Είχα διαβάσει το θέμα που είχε γράψει ένα άλλο μέλος παλιότερα, παρμένο από ένα πολύ καλογραμμένο και χρήσιμο άρθρο.Με κάποια νέα δεδομένα που ήρθαν στο φως τώρα που ο αδερφός μου ξεκίνησε δουλειά με ψυχολόγο, νομίζω (ή μάλλον είμαι σίγουρη) πως στην οικογένειά μας έπαιζε κι αυτό.
Η μητέρα μου επέμενε να τον θηλάζει μέχρι τα τέλη του δημοτικού, σχεδόν μέχρι τα δέκα του χρόνια. Και λέει πως τον έκανε να αισθάνεται άσχημα. Πώς να μην αισθάνεται???
Πόσα άλλα θα μάθω ακόμη, πόσα άλλα έκανε που ήταν δείγματα άρρωστων σχέσεων? Πόσα άλλα θα έρθουν στο φως, πόση απελπισία κρυβόταν κάτω από την απομάκρυνσή μας? Πόσα δε λέγαμε ο ένας στον άλλον από φόβο, άρνηση και κρυφή απέχθεια?
Αυτό που έκανε μπορεί να μην του το κάνει πια,αλλά ακόμη του φτιάχνει παιδικές κρέμες και του πάει στο σπίτι, η σύντροφός του τα έχει παίξει. Δεν ξέρω τι να της πω, και πώς να της εξηγήσω τα ανεξήγητα, ούτε ξέρω γιατί δε σταματάει τη μητέρα μου κανένας απ' τους δύο. Πώς γίνεται να τη λέει ακόμη μανούλα μετά από τόσα που του έκανε, πώς να μη νιώθει βρώμικος και να μην έχει τόσους καταναγκασμούς?
Ποια διαταραχή έχει δείγματα τέτοιας συμπεριφοράς όπως αυτή της συναισθηματικής αιμομιξίας?
Έχετε καμιά ιδέα να προτείνετε στο πώς θα πρέπει να το χειριστώ και πώς να χειριστώ κι άλλες τυχόν αποκαλύψεις τέτοιου είδους? Πώς να φερθώ? Η σύντροφός του με συμβούλεψε να κάνω σα να μην έγινε τίποτε, να του φερθώ φυσιολογικά σε κάθε αποκάλυψη, εκείνη το πάει έτσι, ώστε να μην του φορτώσει άλλες ενοχές, αφού ήδη έχει πάρα πολλές.
Όμως το μήνυμα που δίνεις όταν κάνεις σα να μην έτρεξε και κάτι το σοβαρό, δεν είναι ένα κάλπικο μήνυμα? Δεν είναι σαν τα ψέματα που μας έλεγαν και την υποκρισία πως ήμασταν μια χαρά οικογένεια, φυσιολογική? Κάθε άλλο παρά φυσιολογική ήταν η σεξουαλικοποίηση της σχέσης τους παρά το ότι δεν υπήρχε αιμομιξία.