Καλησπερα σας.Θελω την συμβουλη σας.Εδω και 4 χρονια εχω σχεση με εναν αντρα 31 χρονων.Δεν ζουμε μαζι.Τους τελευταιους 4 μηνες μετα απο καποια γεγονοτα επαθε καταθλιψη.Εχει ολα τα συμπτωματα :αυπνια,μονιμη κουραση,χαμηλη αυτοεκτιμηση κλαμματα συνεχεια,ενοχες για ολα κ.τ.λ.Ειναι και μερες που ειναι καλυτερα αλλα σιγουρα οχι αυτος που ηταν.Μου αποκαλυψε οτι και πριν με γνωρισει ειχε καταθλιψη,και την πολεμησε μονος,δεν πηγε σε γιατρο.Τωρα ομως ειναι χειροτερα.
Το πιο ανησυχητικο ειναι οι σκεψεις αυτοκτονιας που κανει,και δεν τις λεει παντα,αλλα υπαρχουν μονιμα στο πισω μερος του κεφαλιου του και οταν συμβει κατι και με στενοχωρησει η κατι τετοιο παντα λεει οτι η ζωη τελειωσε για εκεινον,οτι εχει παρει την αποφαση του,οτι δεν αξιζει να ζει..Και ετσι ακομα και σε περιπτωσεις που εχω το δικιο με το μερος μου,στο τελος κλαιω και παρακαλαω για να μην κανει κακο στον εαυτο του.Τον αγαπω πολυ αλλα νομιζω οτι μ'εκβιαζει λιγο με αυτο,γιατι δεν μπορω πια να δειξω τα συναισθηματα μου, θυμο,νευρα κτλ.Μονο την χαρα δεχεται απο μενα.Αυτο ομως με πιεζει,γιατι κι εγω ανθρωπος ειμαι.
Νομιζω οτι 2 φορες πριν 3 μηνες θα εκανε κακο στον εαυτο του.Με πηρε τηλεφωνο να μου πει να προσεχω και οτι με αγαπαει,καταλαβα οτι κατι θα κανει,και με τα κλαμματα και τα παρακαλια μου, ηρθε με βρηκε και τον ηρεμησα.
Πως θα τον πεισω να παμε σε γιατρο?Οταν του το λεω απαντα παντα ''ειμαι καλα'',αλλαζει θεμα αλλα βλεπω οτι χειροτερευει.Αφου με αγαπαει γιατι δεν θελει να γινει καλα,αφου μονο για μενα μενει και δεν ''φευγει''οπως μου λεει.
Πως θα τον πεισω?Στο τελος θ'αρρωστησω κι εγω.Ηδη τον τελευταιο καιρο κλαιω συνεχεια και με το παραμικρο.
Κατι αλλο που με φοβιζει,ειναι αυτα που διαβαζω οτι καταθλιπτικοι που παιρνουν φαρμακα αυτοκτονουν τελικα γιατι βρισκουν τοτε την ενεργεια να το κανουν.Μετα τι νοημα εχει να τα παιρνεις?Και πως τον αποτρεπεις για να μην το κανει τοτε?Γιατι τουλαχιστον τωρα δεν εχει την δυναμη να το κανει.
Ξερω οτι εγινα κουραστικη και ζητω συγνωμη,αλλα ειμαι ερωτευμενη με τον συντροφο μου,υποφερω μαζι του και δεν μπορω να δεχτω οτι ισως τον χασω απο κατι που δεν ειναι ανιατο αλλα θεραπευεται .
Ευχαριστω..