Γεια σας παιδιά! Παρακολουθώ για κάποιο διάστημα το forum και αποφάσισα να γράψω για το πρόβλημα στη σχέση μου.
Είμαστε και οι δύο 24 και 27 χρονών και έχουμε σχέση τρισήμιση χρόνια. Έχουμε πολλά προβλήματα επικοινωνίας το τελευταίο τρίμηνο και το αγόρι μου είναι σε μια φάση που δουλεύει καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ και με το παραμικρό αρπάζεται και δεν έχει υπομονή. Εγώ αυτά τα χρόνια τον έπρηζα με τις συγκρίσεις που έκανα με την προηγούμενη σχέση του και συνέχεια τον ρώταγα με αποτέλεσμα εγώ να τον έκανα χάλια ψυχολογικά αλλά να επιμένω να πάρω την απάντησή μου. Έτσι του έδειχνα ότι δεν του έχω εμπιστοσύνη που όμως δεν ίσχυε τις περισσότερες των περιπτώσεων απλώς ήθελα επιβεβαίωση. Ξέρω ηλιθιότητα μεγάλη! Το είχαμε συζητήσει και είχε πει θα με βοηθήσει σε αυτό και του υποσχέθηκα ότι θα το μειώσω και όντως έγινε αλλά τώρα μου λέει ότι το έκανα μια φορά στο τόσο αλλά ήταν μαζεμένα..
Λοιπόν πριν τρεις μήνες ήθελα να μιλήσουμε για κάτι που αφορούσε τη σχέση μας (όχι να συγκρίνω αλλά είχαμε ένα πρόβλημα) αλλά επειδή ένιωθα ότι με αγνοούσε σε αυτό μέρες, του έστειλα μηνύματα άσχημα και από τότε συμπεριφέρεται πολύ απότομα που ποτέ πριν δεν το έκανε. Λέει ότι με αγαπάει αλλά δε ξέρει τι του γίνεται.. εγώ ξέρω ότι έφταιξα αλλά έπαιξε ρόλο και η δουλειά του που τους τελευταίους μήνες δουλεύει συνέχεια και έχει πιεστεί λογικό. Τον καταλαβαίνω ως ένα σημείο... τον έπρηζα τόσα χρόνια και τώρα αγανάκτησε και δεν έχει υπομονή πλέον. Θέλει να βγαίνουμε όσο μπορούμε βέβαια λόγω της δουλειάς του και να μιλάμε κανονικά στο τηλέφωνο αλλά να μην τον κουράζω και τον πρήζω όπως λέει. Το όλο σκηνικό ξεκίνησε πριν τρεις μήνες και κάνω υπομονή (αλλά είμαι συνέχεια μέσα στη θλίψη και κάποιες φορές τον έπρηζα αν δεν είναι ερωτευμένος να με χωρίσει αλλά λέει εγώ είμαι στον κόσμο μου όταν το λέω αυτό και δεν τον καταλαβαίνω) αλλά δεν μου λέει ότι με αγαπάει πλέον από μόνος του έπρεπε να τον ζορίσω προχτές να μου το πει. Του έστειλα προχτές μνμ ότι τον αγαπάω και δεν απάντησε και όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο την επόμενη μέρα (επειδή αρκετές φορές του έστελνα τον τελευταίο καιρό ότι τον αγαπάω αλλά ποτέ δεν έστελνε) τον ρώτησα γιατί δεν έστειλε ή δεν μου το λέει και είπε ένιωσε ωραία με αυτό που του έστειλα αλλά δεν ήθελε να στείλει, δεν ένιωθε εκείνη τη στιγμή την ανάγκη να το στείλει και δεν είναι υποχρεωμένος να απαντάει όταν του στέλω ότι τον αγαπάω. Του ζήτησα να συζητήσουμε για το πως ξεκίνησαν όλα, παραδέχτηκα τα λάθη μου, αν και είχε συμφωνήσει να με βοηθήσει γιατι με αγαπούσε αλλά τώρα λέει δεν ήξερε ότι θα αλλάξει σαν άνθρωπος, και δε ξέρει τι γίνεται μέσα στο κεφάλι του. Δε θέλει να σκέφτεται και δε θέλει να συζητήσουμε παρά μόνο όταν είναι έτοιμος και δε ξέρει πότε, γιατί φοβάται μη τσακωθούμε επειδή δεν συμφωνούμε σε τίποτα πλέον και μου πει να χωρίσουμε.
Να πω ότι ήμαστε πολύ αγαπημένο ζευγάρι και πολύ αγαπημένοι και ερωτευμένοι αλλά τον τελευταίο καιρό έχει αλλάξει εξαιτίας της συμπεριφοράς μου και φοβάμαι ότι ξεκίνησε έτσι και πλέον δεν είναι ερωτευμένος και δε θέλει να το σκέφτεται γιατί αν το συνειδητοποιήσει αυτό θα είναι όλα χάλια. Με αγαπούσε πάρα πολύ και το γεγονός ότι πάντα μου απαντούσε στις ανασφαλείς ερωτήσεις μου που ποτέ δε θα το έκανε για άλλη το αποδεικνύει.
Ήμουν ηλίθια και τρομερά ανασφαλής αλλά αυτό που κάνει τώρα να μου λέει συνέχεια μην με κουράζεις, μην με πρήζεις, δεν νοιάζεται και να μην μου μιλήσει μέρες πλέον, το θεωρώ υπερβολικό. Δε ξέρω πως να αντιδράσω γιατί δε ξέρω τι γίνεται. Νιώθω ότι δε νιώθει τίποτα πλέον, ναι με αγαπάει αλλά δεν είναι ερωτευμένος, και εγώ έχω χάσει τα πάντα. Είμαι πολύ χάλια ψυχολογικά και αυτός αλλά δεν μου δείχνει τίποτα. Εγώ το δείχνω και δεν με αντέχει. Πως να τον βοηθήσω να βγαίνουμε και να μιλάμε γενικά και εγώ να είμαι καλά ενώ σκέφτομαι ότι μπορεί να μην είναι ερωτευμένος πλέον; Θέλει να ηρεμήσει, θέλει να με ακούει και να βγαίνουμε αλλά να μην υπάρχει ένταση.
Και μόνο που σκέφτηκε ότι δε θέλει να μιλήσουμε για αυτό γιατί φοβάται μην μου πει να χωρίσουμε σίγουρα κάτι σημαίνει.. όλα αυτά που κάνει και λέει είναι πολύ αντιφατικά. Τις προάλλες μου είχε κάνει έκπληξη και είχε έρθει να με δει. Δε ξέρω τι να κάνω πως να τον βοηθήσω να ξεκαθαρίσει τις σκέψεις του. Έχω τρελαθεί γιατί δεν μπορώ χωρίς αυτόν.
Είναι όλα πολύ συνοπτικά και δεν περιμένω να καταλάβετε ακριβώς τι γίνεται αλλά θα το εκτιμούσα αν μου λέγατε την άποψή σας σχετικά με αυτό γιατί δεν μιλάω σε κανέναν και τα έχω όλα μέσα μου.