Quote:
Originally posted by aporia
Χμμμ διαφωνώ
Στο εξής
πρώτον \"Από την άλλη μεριά όμως, ζήτησες μια επαγγελματική βοήθεια επιθυμώντας, αν κατάλαβα καλά, να δεχτείς αυτή τη βοήθεια χωρίς να πληρώσεις γι αυτή.\" εδώ κάνεις λάθος.
Αλλά παίζει μεγάλο ρόλο ο τρόπος που το ζητάς αυτό
Η νομίζεις ότι είμαι τόσο αφελής ή τόσο αναιδής που θα ζητούσα δωρεάν επίσκεψη σε ψυχολόγο αν έκρινα ότι αυτό ήταν απαραίτητο ? όχι βέβαια
Ξέρεις τι ζητούσα στο mail μου ? να μου συστήσει ένα βιβλίο να ανέβω λίγο ψυχολογικά και αυτό επειδή όντως θα με ενδιέφερε να διαβάσω ένα αισιόδοξο βιβλίο όπως πχ το \"Να ζεις να αγαπάς και να μαθαίνεις\"
Το πρόβλημα λοιπόν είναι ο τρόπος που προσεγγίζεις έναν άγνωστο διότι δεν έχεις ιδέα αυτός που σου στέλνει κάποιο mail σε τι ψυχολογική φόρτιση βρίσκετε.
Πως εξηγείς λοιπόν το γεγονός ότι γνωρίζω ψυχολόγο που δίνει και το τηλέφωνό του για δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη και απαντά ?
Ως \"άνεργο\" ? ως \"αποτυχημένο\" ? ως επικίνδυνο ?
Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι από τα παραπάνω λοιπόν
Και εγώ ήθελα να γίνω ψυχολόγος μικρότερος και δεν αντιλέγω ότι αποτελεί ένα επάγγελμα και αυτό
Οταν ο άλλος όμως σου γράψει 150 γραμμές και φαίνετε ότι είναι καραντάουν εκείνη τη στιγμή και σου ζητά να του προτείνεις ένα βιβλίο ή μόνο μια συμβουλή δεν νομίζω ότι αποτελεί τόοοοοοοοσο μεγάλο πρόβλημα πια εκεί που γράφεις 20 γραμμές απάντηση για να πεις πόσο κάνει η συνεδρία σου να γράψεις 15 για τη συνεδρία και 5 για να πεις μια αισιόδοξη κουβέντα
Τώρα που εξήγησες την εμπερία σου, ότι δηλαδή έστειλες e-mail ζητώντας πρόταση βιβλίου και πήρες μια απάντηση σαν αυτή που περιέγραψες παραπάνω, είμαι μαζί σου 100%!