θα ήθελα τη γνώμη σας για το πως μπορώ να χειριστώ ένα θέμα που με απασχολεί σχετικά με τη μητέρα και την αδερφή του μέλλοντα συζήγού μου.
Η μητέρα του αγαπημένου μου είναι ένα άτομο αρκετά δεσποτικό, δε δέχεται άποψη αντίθετη από τη δική της και είναι πάρα μα πάρα πολύ κτητική με τα παιδιά της. Η σχέση μου είναι 12ετής και σε όλα αυτά τα χρόνια έχω περάσει πολύ άσχημα εξαιτίας της γιατί δύσκολα υπήρχε χρόνος για μένα αφού ο φίλος μου πάντα έτρεχε να καλύπτει τις δικές της ανάγκες. Η γυναίκα αυτή θεωρεί ότι είναι το κέντρο του κόσμου και αν ποτέ ο φίλος μου αγανακτούσε και αντιδρουσε, γινόντουσαν ομηρικοί καβγάδες. Έχει φτάσει στο σημείο αρκετές φορές να τον διώξει από το σπίτι. Επίσης επικαλείται πάντα την κατάθλιψη που υποστηρίζει ότι έχει και αν την πιάσει κρίση όταν δε γίνεται το δικό της φτάνει σε ακραίες συμπεριφορές όπως να ουρλιάζει, να σπάει πράγματα, να τρέμει και μετά να πέφτει κλαίγοντας στο κρεβάτι για μέρες.Ο πατέρας του ο οποίος δεν αντέχει τις εντάσεις, προκειμένου να κλιμακωθεί η ένταση πάντα στρέφεται εναντίον του γιού του όπως και η αδερφή του η οποία έχει τρελή αδυναμία στη μητέρα της. Είναι τόσο παράδοξο αυτό που συμβαίνει γιατί ο φίλος μου είναι το πιο γλυκό, εργατικό και συμπονετικό πλάσμα του κόσμου.
Εγώ την έχω γνωρίσει από κοντά εδώ και δυο χρόνια χωρίς όμως ιδιαίτερες σχέσεις. Γενικά του λέει ότι νοιάζεται μόνο για μένα και ότι αδιαφορεί παντελώς για τη μητέρα του και την οικογένειά του.Το ίδιο και η αδερφή του παρόλο που εκείνη είναι φρεσκοπαντρεμένη και μόλις απέκτησε και το παιδάκι της. Υπάρχει μεγάλη ζήλεια για τη σχέση μας χωρίς αυτό να έχει να κάνει με εμένα. Πιστεύω ότι όποια κοπέλα και να είχε το ίδιο θα γινόταν.
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι για να είναι ευχαριστημένη θα πρέπει να την παίρνω καθημερινά τηλέφωνο και να πηγαίνω σχεδόν συνέχεια στο σπίτι της και να περνάμε όλη την ώρα μαζί της όπως κάνει και η κόρη της. Ξέρω πως αυτό θα κάλμαρε τα πράγματα και ο αγαπημένος μου θα ένιωθε ανακούφιση, όμως το θέμα είναι ότι δε τις μπορώ και τις δύο. (μητέρα και κόρη). Δε μπορώ να είμαι καθόλου ο εαυτός μου. Η μητέρα του λέει συνέχεια ασυναρτησίες και πράγματα που ακούω και φρίττω. Προσπαθώ συνέχεια να συμφωνώ μαζί της αλλά από μέσα μου φουντώνω πολύ. Η αδερφή του από την άλλη έχει πολύ αυστηρό ύφος και δε μιλάει πολύ. Γενικά έχουν απόψεις πολύ διαφορετικές από τις δικές μου και είναι πολύ συντηριτικές. Εντωμεταξύ περιμένουν από εμένα να είμαι ομιλητική, ευχάριστη κλπ. Όμως και πάλι κάτι θα βρουν να πουν. Ενώ είμαι μπροστά τις έχω πιάσει να μουρμουρίζουν και να με κουτσομπολεύουν.
Η τακτική που ακολουθούσα μέχρι τώρα ήταν να έχω πολύ λίγες επαφές και να παίρνω σπάνια ένα τηλέφωνο. Όμως ο φίλος μου έχει ακούει τα μύρια όσα γι αυτό. Τώρα τα Χριστούγεννα άρχισα να πηγαίνω πιο συχνά αλλά υποφέρω. Δε τις μπορώ καθόλου.
Επειδή αγαπάω πολύ το φίλο μου δε θέλω να τον βάλω σε διαδικασία να απομακρυνθεί από τους δικούς του γιατί και τους υπεραγαπά αλλά και αν απομακρυνθώ μόνο εγώ πάλι του κάνουν τη ζωή κόλαση.
Επίσης να σημείωσω ότι λόγω της κατάστασης δε τους έχω γνωρίσει στους δικούς μου και περιμένω να το κάνω λίγες μέρες πριν το γάμο. Είναι άτομα εκ διαμέτρου αντιθετα από τους δικούς μου και αγχώνομαι ακόμα και γι αυτή τη συνάντηση.
Το μόνο θετικό ειναι ότι όταν παντρευτούμε θα μετακομίσουμε λόγω εργασίας σε άλλη πόλη αλλά αυτό αργεί κάποιους μήνες .
Μήπως έχει κάποιος καμμιά γνώμη για το πως μπορώ να κάνω παρέα μαζί τους αλλά ταυτόχρονα και να μην υποφέρω;Περνάω τόσο χάλια όταν είμαι μαζί τους που φαίνεται ακόμα και στην έκφρασή μου. Νιώθω πολύ θυμό μέσα μου απέναντι τους.