ΕΓΩ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ - ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ
Εκανα μια αναδρομη και βρηκα το παρακατω ποστ εδω μεσα που οντως ειναι συγκλονιστικο.
«Λοιπόν Νομίζεις ότι η πείνα είναι ο καλύτερος τρόπος να χάσεις βάρος, έτσι? Νομίζω ότι μάλλον διαβάζεις πολλά παραμύθια. Λοιπόν, αυτά που θα πω δεν είναι παραμύθι. Ούτε είναι απλά διατροφική διαταραχή. Είναι ξεκάθαρα μια Κόλαση. Αλλά αφού το θέλεις, θα προχωρήσω και θα σε προετοιμάσω για την Κόλαση. Θα μάθεις τι ακριβώς πρόκειται να σου συμβεί. Αν αυτά που θα σου πω δεν σε κάνουν να συνειδητοποιήσεις πόσο ανόητα προχωράς προσπαθώντας ναναπτύξεις την Ανορεξία σου, τότε θα σου ευχηθώ καλή τύχη στη δολοφονία του εαυτού του. Γιατί αυτό θα κάνεις: θα σκοτώσεις τον εαυτό σου.
Η μεγαλύτερη ειρωνεία σε όσους παλεύουν να χάσουν βάρος πεινώντας είναι ότι ο μισός χρόνος περνάει άπρακτος. Στοιχηματίζω πως σκέφτεσαι παράλογα ότι θα γίνεις ξαφνικά λεπτή και γοητευτική, έτσι? Λάθος. Δεν θα γίνεις γοητευτική και στην πραγματικότητα θα παίρνεις κιλά. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: η παράνοια είναι σίγουρα τμήμα του τρόπου που σκέφτεσαι. Το μυαλό σου δεν θα σου ανήκει πλέον. Πές του ΑΝΤΙΟ, λοιπόν κι εύχομαι να μην απολαύσεις την εμπειρία
Όσο λιγότερο τρως, τόσο πιο χαμηλά πάει ο μεταβολισμός σου. Πεινάς και ξαναπεινάς κι ούτε γραμμάριο χάνεις ή είσαι τόσο «τυχερή» που αν και πεινάς και ξαναπεινάς, εν τούτοις κερδίζεις βάρος. Το σώμα σου μοιάζει να έχει «κατεβάσει ρολλά» και τα κιλά σου δεν λένε να φύγουν..
Παρόλο που δεν χάνεις βάρος, παραμένεις γαντζωμένη σαυτό τον τρόπο ζωής. Ακόμα δεν είσαι σε θέση να σταματήσεις. Τη στιγμή που το σώμα σου θα υποφέρει απτην ασιτία, εσύ θα είσαι πολύ μακριά απτην εξής απροσδόκητη σκέψη: «Αχ.. δεν καταφέρνω τίποτα μάλλον θα αρχίσω να ξανατρώω». Όχι θα είσαι απελπισμένη, θα τρως λίγο και όλο πιο λίγο και θα δουλεύεις όλο και περισσότερο. Ξαφνικά, δεν θα είσαι ΙΚΑΝΗ να δουλέψεις πλέον. Οι μύες σου θα σταματήσουν να συνεργάζονται. Θα πανικοβληθείς και θα προσπαθήσεις να φας έστω και λίγο για να αντισταθμίσεις κάπως την αδυναμία σου (απλό σχήμα λόγου αυτό που σου λέω, αφού φυσικά δεν χάνεις βάρος).
Τότε όμως δεν θα μπορείς να φας. Μόλις και μετά βίας θα τρως τόσο, ώστε να μένεις ζωντανή και δεν θα μπορείς να το σταματήσεις. Δεν θα γίνει όπως ήθελες κι όμως, ακόμη δεν θα μπορείς να το σταματήσεις και άσχετα απαυτό, δεν θα μπορείς να δεις την αλήθεια. Ποτέ δεν θα ξέρεις πώς πραγματικά φαίνεσαι. Μπα.. ανεξάρτητα από τις σκέψεις σου, μάλλον ζυγίζεις περίπου 200 κιλά Αυτό είναι αλήθεια, είτε ζυγίζεις 75 κιλά είτε 35 κιλά. Θα είσαι χοντρή. ΠΑΡΑΝΟΙΑ είναι η σωστή λέξη έτσι? Ναι, μάλλον είσαι μια απτις τόσες και τόσες «τυχερές» που δεν χάνουν βάρος.
Αλλά μη στέκεσαι εκεί και σκέφτεσαι ότι δεν πρόκειται να αρρωστήσεις. Δεν είναι αλήθεια καθόλου. Το δέρμα και τα μαλλιά σου είναι ξηρά, τα δόντια σου χάλια, η περίοδός σου έχει σταματήσει, τα κόκκαλά σου πονάνε, οι μύες σου μουδιάζουν.. λοιπόν δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεις. Ακόμα το θέλεις βέβαια. Μετά απόλα αυτά, δεν θα είσαι σαν αυτές. Δεν θα είσαι μια ΑΠΟΤΥΧΙΑ. Θα είσαι επιτυχημένη: Λεπτή και τέλεια. Όμορφη.
Λοιπόν, μιας και πρόκειται να νικήσεις, να σου πω και το βραβείο, εντάξει? Είναι πολύ καλό! Θα είσαι αδύνατη. Θα είσαι αρρωστημένα αδύνατη. Τα πλευρά σου θα προεξέχουν και τα κόκκαλα των γοφών σου θα είναι μυτερά. Εσύ δεν θα τα δεις. Εσύ θα κοιτάς στον καθρέφτη και θα βλέπεις μια χοντρή. Θα βλέπεις «ψωμάκια». Θα βλέπεις τις γυναίκες που ζυγίζουν 25 κιλά περισσότερο από σένα και θαναρωτιέσαι γιατί δεν μπορείς να γίνεις τόσο λεπτή όσο αυτές. Θα κοιτιέσαι στον καθρέφτη κάθε μέρα και θα παίρνεις όρκο ότι έβαλες τουλάχιστον 5 κιλά. Οι άλλοι γύρω σου θα σε περνούν για τρελή, αλλά ούτε αυτό θα το βλέπεις. Ποτέ δεν θα δεις την αλήθεια.
Οι άλλοι θα την βλέπουν Θα είσαι αρρωστημένα αδύνατη.. αλλά δεν θα είσαι όμορφη και όλοι θα το βλέπουν αυτό. Εσύ όχι θα είσαι κολλημένη στις ιδέες σου και θαναρωτιέσαι ότι σε λίγο θα μοιάζεις σε κείνη τη χοντρή θεία σου.. Δεν θα είσαι ελκυστική. Δεν θα είσαι. Θα έχεις μεγάλους μαύρους κύκλους στα μάτια. Το δέρμα σου θα έχει ένα χλωμό κίτρινο χρώμα, σε συνδυασμό μένα ωραιότατο γκρίζο. Το μακιγιάζ δεν θα βοηθά. Μη νομίζεις, δεν θα σε βοηθήσει. Ούτε καν να το επιχειρήσεις, θα χάσεις το χρόνο σου. Χρόνο που θα ήταν καλύτερα να ξοδέψεις στην αγαπημένη σου ασχολία: να στέκεσαι και να κοιτάς το φαγητό. Φυσικά, οι άλλοι γύρω σου ούτε που θα προσέξουν ότι είσαι ωχρή. Θα είναι απασχολημένοι με τα φωτεινά χρώματα που θα φοράς για να καλύψεις το γκρίζο σου. Ό,τι κι αν επιχειρείς να κάνεις, θα οδηγεί σε κάποια μελανιά, σε μώλωπες. Ο,τιδήποτε.
Είχες όμορφα μαλλιά? Δεν θα έχεις πια. Θα είναι ξηρά σαν άχυρο και θαμπά. Δεν θα λάμπουν. Νομίζεις ότι μια κρέμα θα τα βοηθούσε? Μπα. Δεν πρόκειται να τα βοηθήσει και δεν υπάρχει νόημα να δοκιμάσεις. Ίσως μαλακώσει για λίγο τα μαλλιά σου αφού χρησιμοποιήσεις μισό μπουκάλι φυσικά- αλλά δεν θα τα κάνει να δείχνουν καλύτερα. Αγόρασε μια περούκα με αλογοουρά. Θα σου χρειαστεί. Πιθανότατα, θα τη φοράς συνεχώς. Επίσης θα χρειαστείς και μια βαφή μαλλιών. Ειλικρινά ελπίζω να μην έχουν ωραίο χρώμα τα μαλλιά σου.. Γιατί σε λίγο δεν θα έχουν, ούτως ή άλλως. Ναι.. .το χρώμα των μαλλιών σου ξεθωριάζει. Γίνεται κάπως γκρίζο. Είναι ωραίο χρώμα το γκρίζο, ε? Μαρέσει πολύ. Νομίζω ότι το τωρινό γκρίζο-καφέ χρώμα τους ήταν οι φυσικές κόκκινες ή ξανθές ανταύγειες που είχες κάποτε κάποτε.. ως ένδειξη αξιοπρέπειας στην εμφάνισή σου.
Μιλώντας για μαλλιά, σου αρέσει αλήθεια η φαλάκρα? Το ελπίζω να σου αρέσει γιατί θα αποκτήσεις. Έχω μερικά υπέροχα κενά μαλλιών στο κεφάλι μου. Σχεδόν αόρατα. Ναι, αλήθεια! Έχω σέξυ τρίχες παντού. Χνούδι. Χνούδι.. είναι τέλεια! Όλα τα αγόρια το λατρεύουν και τα κορίτσια με ρωτούν πώς θα αποκτήσουν κι αυτές χνούδι. Ζηλεύουν, ξέρεις. Θα τους πω πώς το απέκτησα, λοιπόν: ΠΕΙΝΩΝΤΑΣ. Δεν θα το επιχειρήσουν ποτέ
Ξέρω γιατί. Όχι επειδή είναι έξυπνες και υγιείς, όχι, όχι.. Αλλά επειδή έχουν αδύναμο χαρακτήρα. Όχι δυνατό, όπως εγώ.
Βέβαια καθώς μιλάμε τώρα, οι μύες μου πονάνε χειρότερα και δεν μπορώ πλέον να σηκώσω ούτε 2 κιλά βάρους, αλλά είμαι ακόμα δυνατή έτσι? Ναι.. είμαι.. γιατί ΔΕΝ ΤΡΩΩ. Κι αυτή είναι η αληθινή δύναμη ε? Απαρνήσου λοιπόν τη βασική έστω διατροφή για να ζήσεις.. Ναι.. δυνατή κι έξυπνη.
Βάζω στοίχημα ότι είσαι μια απαυτές τις κοπέλες με τα αξιοζήλευτα, φυσικά μακριά νύχια. Εκείνα τα γυαλιστερά, μακρυά νύχια που ο κόσμος αναρωτιέται αν είναι ψεύτικα ή αληθινά. Κόψτα. Πήγαινε και κόψτα τώρα. Θα σπάσουν μόνο τους σε λίγο καιρό εξάλλου. Πες επίσης ΑΝΤΙΟ και στα προσφάτως γκριζαρισμένα μαλλιά σου. Όπου ναναι, πέφτουν κι αυτά. Όταν κάνεις μπάνιο, πρέπει να καθαρίζεις 6 φορές το νεροχύτη απτις τρίχες που θα πέφτουν, ώστε να μπορούν να κυλούν τα νερά..
Επίσης πρέπει να βρείς τρόπο να ξεφορτωθείς τα ταμπόν και τις σερβιέτες που χρησιμοποιούσες. Δεν θα σου χρειάζονται πλέον. Ελπίζω ότι δεν κάνεις έρωτα γιατί χωρίς περίοδο, δεν θα ξέρεις αν είσαι έγκυος ή όχι. Υποθέτω ότι θα κάνεις το τεστ εγκυμοσύνης κάθε 2-3 βδομάδες και
ναι
μπορείς ακόμη να μείνεις έγκυος.
Ελπίζω ότι ΔΕΝ αγαπάς τα μωρά, γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα το χάσεις, αν ποτέ μείνεις έγκυος. Θα ήταν το καλύτερο για σένα αυτό, λόγω των «υπέροχων» γενετικών ανωμαλιών που προκαλεί η Ανορεξία. ʼρα, θα έπρεπε να ζήσεις ξέροντας ότι το μωρό σου ή πέθανε ή επέζησε έχοντας φοβερές αναπηρίες εξαιτίας σου Αλλά ένα λεπτό σώμα ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ έτσι? Ένα μικρό τίμημα είναι για την τελειότητα, εξάλλου δεν είσαι η μόνη που θα το πληρώσεις. Ποιος έχει ανάγκη τις ανόητες πνευματικές του ικανότητες? Ελπίζω το παιδί σου να μην τις έχει. Αλλά αυτό δεν θα είναι μάλλον πρόβλημα. Γιατί πιθανότατα δεν θ αποκτήσεις ποτέ παιδί. Θα γίνεις στείρα και άτεκνη. Ε, καλά
η εγκυμοσύνη εξάλλου σε κάνει παχιά, έτσι?