http://www.janssen-cilag.gr/product/detail.jhtml?itemname=aloperidin_pat
Με παιδεψε λιγο γιατι ηταν γραμμενο λαθος;)
Printable View
http://www.janssen-cilag.gr/product/detail.jhtml?itemname=aloperidin_pat
Με παιδεψε λιγο γιατι ηταν γραμμενο λαθος;)
haloperidol ειναι η δραστικη ουσια και aloperidin η εμπορικη ονομασια του φαρμακου οπως λεμε risperdal (risperidone) αν δεν κανω λαθος.
Φιλακια και σε σενα Danay:)Quote:
Ευχαριστώ πολύ και τους δυο σας που ψάξατε για το φάρμακο !!!
Φιλάκια σας πολλά !!
:))
allosperidin λέγονται οι σταγόνες που έδωσε ο ψυχίατρος για την περίπτωση της μαμάς μου.
μόνο που δημιουργεί πολλές παρενέργειες. διαβάστε οπςσδήποτε συνταγή.!!!!
ο γιατρός έδωσε πριν δυο χρόνια τις σταγόνες, τις έδινα στη μαμά και η μαμά έγινε ένα άβουλο κακόμοιρο πλάσμα, δίπλωσε το κορμί της στα δύο, αδυνάτισε πάρα πολύ και έτρεμαν τα χέρια της. δεν μπορούσε να πιάσει ένα ποτήρι νερό ή ένα πηρούνι για να φάει.
τυχαία μια άλλη γιατρός μας είπε ότι αυτές οι σταγόνες πρέπει να δίνονται με τα χάπια akineton που είναι το αντίδοτο για αυτές τις ανεπιθύμητες παρενέργειες.
για να επανέλθει η μαμά μου τότε που δίπλωσε της κάναμε αγωγή μόνο με αυτά τα χάπια και είχαμε σταματήσει τις σταγόνες.
δυστυχώς ή ευτυχώς τώρα ξανά η γιατρός μου έγραψε για τη μαμά τις σταγόνες σε συνδυασμό όμως με το αντίδοτο πάντοτε.
Και το risperdal δίνεται με akineton και lexotanil. Ωραία πράγματα και συγγνώμη που γράφω. Θα διαβάζω μόνο.
Το loperidin ειναι πολυ περιεργο φαρμακο! Υπαρχει σε σταγονες και σε χαπια. Το επερνα στην αρχη σε σταγονες και καποια στιγμη αποφασισαμε με το γιατρο μου να το ξαναπαρω και μου εγραψε τα χαπια. Παρολο που τα επερνα μαζι με akineton retard τα χαπια μου δημιουργησαν εξωπυραμιδικα συμπτωματα. Δηλαδη τρομο οταν στεκομουν ορθιος η ξαπλωτος και διαφορα αλλα δυσαρεστα πραγματα.
cpcool επειδή παίρβνει τις σταγόνες η μαμά μου μαζί με τα akineton θα σε παρακαλέσω να μου εξηγήσεις καλύτερα τα συμπτώματα που είχαν παρουσιαστεί σε σένα.
Ειπα οτι τα εξωπυραμιδικα συμπωματα τα ειχα με τα χαπια. Τρεμουλο ειδικα οταν ειμουν ακινητος. Επερνα και akineton, αλλα δεν εκανε τιποτα. Τωρα με τις σταγονες δεν ειχα τετοιο προβλημα. Το aloperidin δεν ευνοει ατομα που εργαζονται πνευματικα. Ειναι πρωτης γενιας αντιψυχωσικο και το σταματησα γιατι εχω τεσσερα μαθηματα να περασω για να παρω το πτυχιο μου και δεν με βοηθουσε σε αυτο. Τωρα παιρνω Geodon και Solian.Quote:
Originally posted by athi14
cpcool επειδή παίρβνει τις σταγόνες η μαμά μου μαζί με τα akineton θα σε παρακαλέσω να μου εξηγήσεις καλύτερα τα συμπτώματα που είχαν παρουσιαστεί σε σένα.
H Αλοπεριδολη ειναι ενα καλο κλασσικο φαρμακο,τωρα πια χρησιμοποιουνται τα νεοτερα νευροληπτικα που εχουν λιγοτερες παρενεργειες,αν&εγω το συνταγογραφω περιστασιακα.Συμβουλευτει� �ε το γιατρο σας για οποιαδηποτε ανεπιθυμητη ενεργεια παλαιοτερου η νεοτερου νευροληπτικου παντως!
ανια;οχι δεν εχει σχεση,ειναι ενα κλασσικο νευροληπτικο φαρμακο για τη θεραπεια των ψυχωσεων ,αλλα εχει χρησιμοποιηθει & στο Gilles de la Tourette με πολυ καλα αποτελεσματα!Εχει αρκετες παρενεργειες ομως ,γι αυτο χρησιμοποιουνται διαφορα \'\'αντιδοτα\'\' να το πω ετσι μαζι μ αυτο[αντιχολινεργικα φαρμακα δηλαδη] οπως Akineton,disipal,artane παλαιοτερα κλπ
Και τα αντιχολiνεργικα ομως δεν εχουν αρκετες παρενεργειες?
Σωστα !Εχουν ανεπιθυμητες ενεργειες[ξηροστομια,δυσκοιλιοτητα κλπ] αλλα βεβαια αυτο εξαρταται & απο τη δοσολογια τους!Κοιταξτε,ολα τα φαρμακα εχουν ανεπ.ενεργειες ,το ζητημα ειναι να ελαχιστοποιηθουν με τη σωστη δοσολογια καθε φορα!
...ισως σε καποια χρονια με τη μοριακη γενετικη να εχουμε&εξατομικευμενα φαρμακα ανα ασθενη!ιδωμεν!