ΙΔΨ με αρρώστειες και φιλεσπλαχνία!
Καλησπέρα σας και καλή χρονιά σε όλους.
Πήρα και εγώ το θάρρος να γράψω το δικό μου "πρόβλημα" τα τελευταία 4 με 5 χρόνια.
Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι που τελείωσα το Γυμνάσιο και θα πήγαινα Α λυκείου, τότε ήταν που η νονά μου με πήγε για προληπτικές εξετάσεις αίματος και για τον θυροειδή. Βγήκαν όλες καλές! Σίδηροι, θυροειδής τα πάντα τέλεια...Μετά από δύο εβδομάδες η γιαγιά μου έπεσε κάτω και έσπασε τον αστράγαλο και από τις δύο πλευρές, το αποτέλεσμα ήταν να κάνει εγχείρηση. Το βράδυ εκείνης της μέρας όπως ξάπλωσα να κοιμηθώ σήκωσα τα πίσω μαλλιά μου από τον σβέρκο γιατί με γαργαλάνε και με ενοχλούν όταν βλέπω τηλεόραση, τότε έπιασε το κόκαλο το πίσω που έχουμε στο κεφάλι και αρχισαν όλα...Στις 2 το βράδυ άρχισα και έκλαιγα γιατί νόμιζα πως είχα Όγκο. Μετά μόλις μου πέρασε αυτή η εμμονή άρχισα να γίνομαι κατα φαντασίαν ασθενής και το χειρότερο απ΄ολα ήταν πως ενώ από μικρή είμαι φοβιτσιάρα σε υπερβολικό βαθμό με νοσοκομεία, αρρώστιες ανοίγω Εγκυκλοπαίδειες, ψάχνω στο ίντερνετ για να δω τις συμπτωματολογίες για την αρρώστια που μου έχει καρφωθεί πως έχω! Και μετά να και τα ψυχωσωματικά....
Πριν 2 χρόνια μάλιστα ήμουν για τρελοκομείο. Μου είχε καρφωθεί πως έχω λευχαιμεία. Και συγκρίνωντας το αίμα που έβγαζε η γιαγιά μου από το πόδι της (από τα κουνούπια που έξινε) με το δικό μου από ένα σπυράκι (με πύον) στο μάγουλο, ήταν ικανό να με στείλει στον κάτω κόσμο. Πήρα λοιπόν ένα μαχαιράκι του φρούτο και κόπηκα στο μπράτσο μου ίσα - ίσα για να βεβαιωθώ για το χρώμα του αίματός μου.
Τώρα αυτο το κομμάτι το έχω ξεπεράσει, μόνη μου, ΟΛΟΜΟΝΑΧΗ, με "εσωτερική πάλη"!
Πήγα σε ψυχολόγο πρόπερσι και αυτό που μου είπε είναι οτι επειδή όταν γεννήθηκα τις πρώτες κι όλας μέρες δεν ήταν η μαμά μου δίπλα μου, γιατί την είχαν πάρει για εγχείρηση θυρεοειδούς στο Μεταξά (δεν ήταν Καρκίνος ευτυχώς) μου έλειψε η μητρική μυρωδιά.
Δεν ξαναπήγα μετά από αυτό στην Ψυχολόγο, πως γίνεται με μία μόνο επίσκεψη να μου πει αυτό το πράγμα; Ηταν σαν να μου έλεγε, οτι και να κάνεις θα πέσεις στα ψυχοφάρμακα...
Τώρα όπως είπα το έχω ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό, αλλά που και που με πιάνει αλλά δεν το αφήνω να με λυγίσει πάλι. Αυτό που μου έχει δημιουργηθεί τώρα είναι μία υπέρμετρη συμπόνοια, φιλεσπλαχνία, στενοχώρια για ανθρώπους που είναι άρρωστοι κυρίως με Καρκίνο και Aids. Χθες για παράδειγμα έτυχε να μπω σ ενα φόρουμ για το aids (hiv.gr) και να διαβάζω για ανθρώπους που νομίζουν οτι έχουν ή έχουν και να αγωνιώ και εγώ μαζί τους, να κλαίω για την αδικία που υπάρχει στον κόσμο.
Έκανα και ένα τέστ για τους υπερευαίσθητους και ενώ έλεγε πως πιθανόν άμα απαντήσουμε θετικά στις 14 και άνω ερωτήσεις ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία, εγώ απάντησα θετικά σε 26!
Συγνώμη που σας ταλαιπώρησα, αλλά ήθελα έστω κάποιος που δεν με ξέρει να διαβάσει αυτά που σκέφτομαι.