διαχυτη διατροφικη διαταραχη και νυχτοφαγια
Καλησπέρα,
Πρώτη φορά γράφω σε αυτην την κατηγορία αλλα δυστυχως εχω και απο αυτο το πρόβλημα..
ειμαι 22 και ζυγιζω 43 κιλα στην δικη μου ζυγαριά και στης μαμας μου το ιδιο, 45 στο φαρμακειο, 47 στον κτηνιατρο με ρουχα , ειμαι 1,60 cm και εχω πρόβλημα με το βάρος μου δεν ειμαι πολυ αδυνατη απλα αδυνατη θα ελεγα και ουτε πιστευα οτι εχω κάποια διατροφική διαταραχη αλλα ο ψυχιατρος μου λεει οτι εχω. Τελος πάντων διατηρω πολυ δυσκολα το βαρος μου γιαυτο και τρωω μονο λαχανικα στα γευματα οπως νεροβραστα φασολακια, αρακα, μπροκολο τετοια.
Οταν ημουν 14 χρονων εκανα μια διαιτα για πολυ καιρο χρονια ισως και ετρωγα κανονικα μεχρι το μεσημερι και μετα τιποτα και δεν πειναγα, ομως αρχισαν οι αυπνιες και δεν η3ερα γιατι..μετα από μηνες που υπεφερα δλδ κοιμομουν ξυπναγα τη νυχτα κ δεν μπορουσα να ξανακοιμηθω ολη νυχτα την εβγαζα με 2-3 ωρες υπνο δεν ηξερα τι εχω και ομως παιδια ηταν απο την πεινα ακομη κ αν δεν την αισθανόμουν, γιατι ετρωγα κατι κ κοιμομουν μετα. Απο τοτε εδω και 8 χρονια ξυπναω τη νυχτα
και σαν υπνοτισμενη παω και τρωω τα τελευταια βραδυα ξυπναω και 2 φορες και τρωω. Ευτυχως δεν τρωω πολύ αλλα αμα εχω καμια λιχουδια παει, χτες ας πουμε εφαγα γιαουρτι με κορν φλεικσ κ ενα κρουασαν μεγαλο με σοκολατα, προχτες ξυπνησα 2 φορες κ εφαγα 2 φορες γιαουρτι με κορνφλεικς, εχει τυχει να μαγειρεψω μες τη νυχτα σπανια βεβαια και να αφησω και το ματι ανοιχτο και να παω για υπνο αφου ειμαι υπνωσμενη σχεδον. Καταστραφηκα δλδ. Δεν ξερω πως θα το ξεπερασω μου φαιε\νεται αδύνατον γιατι αν ξυπνησω και δεν φαω δεν μπορω να κοιμηθω. Υπολογιζω μες τη νυχτα να βαζω 300-500 θερμίδες. Επίσης αν ξέρω πως υπαρχει καποια λιχουδια στο σπιτι θα ξυπνησω σιγουρα, χτες κοιμηθηκα 11 και 12.30 ξυπνησα να φαω αν ειναι δυνατον. Ενας παραγοντας που ισως επηρεάζει ειναι οτι κοιμαμαι νωρις αρα εχω περισσοτερες πιθανότητες να ξυπνησω αλλα νυσταζω τι να κάνω ξυπναω και 7.30 το πρωι για δουλεια. Επισης πριν κοιμηθω το βραδυ πρεπει να μην νιωθω πεινα γτ δεν θα με παρει ο υπνος αρα πεφτω φαγωμενη.
Περαν αυτων αν κ τα κιλα ειναι λιγα νομίζω οτι δεν φαινομαι οτι ειμαι τοσα κ πρπει να τρωω ελαχιστα για να διατηρηθω, εμετους κανω που και που αλλα δεν τρωω και πολύ οποτε δεν θα βγαλω και τιποτα η κανω οταν με ποναει το στομαχι μου γτ με πιανει συνεχεια για να ανακουφιστώ, τωρα εχω παρει ενα κιλο και νιωθω ασχημη με πρησμενα μαγουλα και μπουτια..
Απο μικρη ομως θυμαμαι τη μαμα μου να κανει διαιτα και να λεει πως παχυνε κ δεν την βλεπω να τρωει κ πολυ αλλα λυπαμαι που το λεω ειναι χοντρη κ αποστρέφομαι το γεγονος να γινω ετσι