Σκληρότητα και ευαισθησία
Τσακώνεσαι με τους κοντινούς σου ανθρώπους. Αυτό είναι γνωστό. Δεν θα φωνάξεις σ'ένα άγνωστο. Κατά αυτή την έννοια αν δεν έχεις τσακωθεί και λιγάκι με κάποιον, ε δεν είναι και πολύ κοντά σου.
Τι γίνεται όμως αν κάποιος είναι πάρα πολύ κοντά σου και δεν σε αφήνει να τσακωθείς μαζί του;
Και κάνοντας αυτό απλώς διαφυλλάσει τα όρια της δικής του ατέρμονης και νοσηρής πτώσης; Σαν να έχεις μία πληγή στον ουρανίσκο και συνέχεια βάζεις τη γλώσσα σου εκεί, δεν πρόκειται να κλείσει ποτέ.
Ή σαν να χτυπάς το κεφάλι σου στο τοίχο; Ο τοίχος δεν θα υποχωρήσει. Κι αν συνεχίσεις να το κάνεις ε με κάποιο τρόπο μισείς τον εαυτό σου. Ο τοίχος στ'α ρχ---δια του.
Φοβάμαι, είναι ΤΟΣΟ πολύ μεγάλο το ενοχικό σύνδρομο σε μερικούς ανθρώπους, τόσο μεγάλος ο φόβος πια που πέφτουνε, καταστρέφονται και το κάνουν με μανία ρε παιδί μου.
Δηλαδή έχω κάτι όμορφο, όλοι το βλέπουνε αλλά θα το καταστρέψω κι αυτό, γιατί δεν μ΄αγαπάνε γιατί (νομίζω ότι) είμαι κακός άνθρωπος ή δεν αξίζω ή δεν ξέρω τι άλλο.
Κι έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και τα περιθώρια στενεύουν κι έχεις στη κυριολεξία γαμηθεί αλλά εσύ εκεί μ'ένα χαμόγελο που συνορεύει με την υστερία συνεχίζεις να υπερασπίζεσαι την καταστροφή σου.
Αν όλο αυτό επρόκειτο για άνθρωπο που δε σε νοιάζει, δεν χολοσκάς. Λυπάσαι, αλλά μέχρι εκεί. Αν τον νοιάζεσαι αυτόν τον άνθρωπο, κάποτε μάλιστα τον θαύμαζες, ο πόνος του περνάει στο αίμα σου και δεν σε αφήνει να ηρεμήσεις κι εσύ. Αλλά είναι σα να βάζεις ποντικοφάρμακο γιατί δεν σου γλυκαίνει το δικό σου αίμα με το δηλητήριο του γιατί δεν έχεις τα ίδια βιώματα, ίσως και καθόλου τις ίδιες ανάγκες.
Μακάρι να με άφηνε να ρίξω ένα χεστήριο πατώκορφο και λυτρωτικό for both of us ένα επιχειρηματικό χαστούκι, κάτι.
Πόσο πια μπορεί ένας άνθρωπος να υπερασπίζεται την απόλυτη καταστροφή του;
Με έχει πειράξει πάρα πολύ αυτό. Με έχει πληγώσει...