Έχω διαγνωστεί εδώ και ένα χρόνο με σχιζοφρένεια. Έπαιρνα για ένα διάστημα χάπια ρισπεριδόνης. Όμως δε θέλω να παίρνω τα χαπάκια που μου έδιναν, αφού δεν αισθάνομαι καλά με αυτά και φοβάμαι γενικά τις παρενέργειες που θα έχουν μακροχρόνια. Έτσι λοιπόν τα σταμάτησα, τα πέταγα, και έλεγα ψέματα ότι τα παίρνω. Αλλά τελικά οι γονείς μου το καταλάβανε και νευρίασαν που τους κορόιδεψα.
Τώρα στη νέα επίσκεψη στην ψυχίατρό μου, μου έγραψε υποχρεωτικά ενέσεις ρισπεριδόνης (Risperdal Consta) και πρέπει να πηγαίνω, με τη συνοδεία της μητέρας μου, κάθε 2 εβδομάδες στο ΙΚΑ να μου κάνουν την ένεση. Τρομοκρατήθηκα και έχω αγχωθεί στην ιδέα των ενέσεων.
Έχω γενικά φοβίες με τις ενέσεις και τις βελόνες. Το είπα στη γιατρό μου αλλά δε φάνηκε να την ενδιέφερε. Έχω πολλά χρόνια να κάνω ένεση, τελευταία φορά λογικά θα πρέπει να ήταν για κάποιο εμβόλιο. Φοβάμαι ότι θα με πονέσουν και όταν δω τη σύριγγα θα με πιάσουν τα κλάματα και ας είμαι 17 χρονών, ή σκέφτομαι ότι μπορεί να λιποθυμήσω. Σε τρεις μέρες είναι η επίσκεψη για την ένεση και δυστυχώς από ότι φαίνεται δε μπορώ να την αποφύγω.
Έχει κανείς εμπειρία με το Risperdal Consta; Πονάει η βελόνα ή το φάρμακο;
Απαντήστε μου σας παρακαλώ, μήπως μου φύγει λίγο το άγχος.