Δεν μπορώ να κάνω ή να πάρω μέρος σε μία συζήτηση, γιατί δεν μιλάω σχεδόν καθόλου!
Καλησπέρα σε όλους,
Μετά από αρκετό ψάξιμο, κατέληξα σε αυτό το φόρουμ για να αναζητήσω βοήθεια για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζω ως έφηβος.
Θα ξεκινήσω με αυτό που θεωρώ πιο σημαντικό: Δεν μπορώ να κάνω μία κανονική συζήτηση, πόσο μάλλον να πάρω μέρος σε μία συζήτηση. Το πρόβλημά μου είναι ότι μιλάω πολύ λίγο.
Όταν βρίσκομαι με κάποιο άτομο το οποίο γνωρίζω δυσκολεύομαι να ανοίξω μία συζήτηση και όταν το κάνω αυτό κρατάει για λίγο. Τις περισσότερες φορές αυτή η κατάσταση με φέρνει σε δύσκολη θέση, μου δημιουργεί αμηχανία και με αγχώνει. Συνήθως οι άλλοι μιλούν πολύ περισσότερο από εμένα κι εγώ κάθομαι και τους ακούω.
Το πρόβλημα δεν είναι το ότι δεν έχω κάτι να πω, αλλά εκείνη τη στιγμή μπλοκάρω και δεν μπορώ να σκεφτώ τι να πω. Αργότερα που σκέφτομαι πάλι μία προηγούμενη περίπτωση μου έρχονται πολλά πράγματα τα οποία θα μπορούσα να πω.
Όταν είμαστε πολλά άτομα, σπάνια συμμετέχω σε μία συζήτηση(όχι ότι μιλάω πολύ πάλι). Τις περισσότερες φορές κάθομαι και κοιτάω τους άλλους να συζητούν και δεν λέω απολύτως τίποτα. Όταν πάμε σε καφετέριες με τους φίλους μου δεν μιλάω σχεδόν καθόλου και συχνά μου λένε "πες κάτι", "γιατί δεν μιλάς;" κτλ.
Πριν κάτι μέρες, στο σχολείο, καθόμουν με ένα φίλο μου και μία φίλη μου και αρχίσαμε να συζητάμε ένα θέμα στο οποίο μπορούσα να πω αρκετά. Στην αρχή είπα κάποια πράγματα, πολύ λίγα όπως πάντα, αλλά μετά και για μισή περίπου ώρα καθόμουν και τους κοιτούσα χωρίς να λέω τίποτα (δεν είχαμε μάθημα). Με πιάνει κάτι σαν κόμπος στο λαιμό μου και δεν θέλω να μιλήσω. Στο τέλος καταλήγω να φαίνομαι βαρετός και απόμακρος.
Παρόλο που έχω πολλούς φίλους και όλα πάνε καλά στη ζωή μου, δεν μπορώ να είμαι ευτυχισμένος, να διασκεδάζω και να κάνω τρέλες :(
Τον προηγούμενο χρόνο ασχολήθηκα αρκετά με το θέμα της κατάθλιψης, διαβάζοντας το βιβλίο "Feeling Good". Έχω ξεπεράσει κατά πολύ την κατάθλιψη που είχα, αλλά αυτό το πρόβλημα παραμένει ακόμα.
Να επισημάνω ότι είχα κάνει εγχείρηση για τον θυροειδή όταν είμουν μικρός και τώρα παίρνω χάπια Τ4 180.
Θα ήθελα να ακούσω τις συμβουλές σας.