Quote:
Originally posted by a_friend
Εδώ και αρκετό καιρό με απασχολεί πολύ μια δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο καλύτερος μου φίλος. Έχασε τη μητέρα του όταν ήταν μικρός και πρόσφατα έχασε και τον πατέρα του. Είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση καθώς οι μόνοι άνθρωποι που του απομένουν είναι ένας άλλος αδερφός με βίαιες εξάρσεις που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να φάει την περιουσία που τους άφησαν και μια γιαγιά του που τον περιορίζει και τον καταπιέζει, υπενθημίζοντας του συνεχώς οτι τωρα πια έχει μείνει ορφανός. Επίσης να προσθέσω οτι όλοι οι φίλοι του του γύρισαν την πλάτη θεωρόντας πια την παρέα του φορτική και η κοπέλα του που τον βασανίζει και του φέρεται απαίσια αντί να του συμπαρασταθεί. Λέει συνεχώς οτι αν είχε την αγάπη της κοπέλας του θα μπορούσε να το ξεπεράσει. Δεν μπορεί να πιαστεί από κανέναν.
Τον αγαπάω πάρα πολύ, με έχει βοηθήσει σε δύσκολες στιγμές μου και θέλω να κάνω τα πάντα για να συνέλθει. Είναι πολύ ευφυής άνθρωπος και έτσι τα κλασικά λόγια παρηγοριάς δεν τον αγγίζουν. Τον θυμάμαι πάντα γελαστό άνθρωπο, ήταν η ψυχή της παρέας. Ποτέ δεν πείραξε κανέναν, στεναχωριέμαι που βρήκε τόσες δυσκολίες στη ζωή του. Τελευταία είδα οτι χαρακώνει τα χέρια του, μου λέει οτι κλείνεται στο δωμάτιο του όταν παθαίνει κρίσεις ο αδερφός του ή όταν τσακώνεται με τη γιαγιά του. Δεν ξέρω πως να τον βοηθήσω, ο ίδιος ισχυρίζεται οτι έχι πάθει κατάθληψη. Είμαστε από παιδιά μαζι, είναι ο καλύτερος μου φίλος, τα πάντα μοιραζόμαστε. Μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι.. Φοβάμαι για τα χειρότερα. Σας παρακαλώ βοηθήστε με.
afriend με το φίλο σου που είχες κάνει το ποστ πως είναι; Με είχε κάνει εντύπωση που χαρακώνει τα χέρια του; Σου έχει πει καθόλου το λόγο που κάνει κάτι τέτοιο στον εαυτό του; Σκεφτόμουν ότι μιας και βγαίνεται παρέα μπορείς να τον παροτρύνεις να ασχοληθεί με τη γυμνάστικη. Βοηθάει η φυσική άσκηση στην κατάθλιψη αν έχει, αλλά και γενικά μπορεί να τον βοηθήσει. Φυσικά δε μιλάω για ακραίες καταστάσεις να πάει σε γυμναστήρια και να κάνει βάρη. Ακόμα και το περπάτημα μπορεί να τον βοηθήσει. Ακόμα και αν έχει μοτοσυκλέτα μια βόλτα και αυτή μπορεί να του κάνει καλό (προσωπικά βολτούλες με το μοτο με βοηθούσαν και βοηθάνε αρκεί ο καιρός να είναι καλός). Περιμένω νέα σου γιατί με provlimatise poly που χαρακώνει το παλικάρι τα χέρια του.