Quote:
Originally posted by cpcool
Γεια σας!
Ταλαιπορουμαι εδω και 8 χρονια με ψυχωσεις. Την πρωτη ψυχωση την περασα το 1998 οποτε και διαγνωστηκα με διπολικη διαταραχη. Στη συνεχεια καθε Σεπτεμβρη παθαινα και απο μια ψυχωση. Η μια χειροτερη απο την αλλη. Σε αυτες ακουγα καποιες φωνες και ειχα ακουστικες παρερμηνειες (να μιλαει καποιος και αλλα να λεει και αλλα να ακουω). Ειχα και καποιες οπτικες ψευδαισθησεις αλλα λιγες. Καποια στιγμη η γιατρος μου μου αλλαξε τη διαγνωση και εγινε σχιζοσυναισθηματικη η ασθενεια μου. Το 2002 αλλαξα φαρμακα πηγαινοντας σε αλλο γιατρο, ο οποιος μου εδωσε zyprexa. Αυτο δεν εκανε τιποτα με αποτελεσμα το Μαρτη αν θυμαμαι καλα να αρχισω να ακουω φωνες με το τσοθβαλι. Ηταν μια μερα που ηταν απο τις χειροτερες στη ζωη μου, γιατι τοτε συνειδητοποιησα οτι ακουγα φωνες και οτι παρερμηνευα τους λογους των αλλων. Εκεινη την εποχη εκτος απο το zyprexa επερνα και trileptal για το \"συναισθηματικο\" υποτιθεται μερος της ασθενειας. Το trileptal μου προκαλεσε υπονατριαιμια και ετσι μπηκα στο βραχειας νοσηλειας του νοσοκομειου. Ευτυχως το ξεπερασα και αυτο και απο τοτε η διαγνωση μου ειναι σχιζοφρενια. Βεβαια ακουω ακομα φωνες ποτε ποτε και παρερμηνευω αυτα που λενε οι αλλοι αλλα ειμαι καλυτερα τωρα πια. Δεν ξαναπαθα απο το 2002 ψυχωση μεγαλης διαρκειας αλλα ειδικα τον πρωτο καιρο μετα το 2002 παθενα ψυχωτικες ωσεις που διαρκουσαν καποιες ωρες και για αυτο παιρνω ηρεμιστικα. Τωρα πλεον μονο κρισεις αγχους εχω και ειμαι αρκετα καλυτερα οπως ειπα και πριν. Αλλα χρειαστηκε να περασουν 8 χρονια και να αλλαξω 4 ψυχιατρους για να δω φως στον οριζοντα. Τωρα πια μπορω να βλεπω με αλλο ματι τη ζωη και να ονειρευωμαι για το μελλον!