Χαμογελαω αλλα συγχρωνως φοβαμαι παρα πολυ..........
Ειμαι πανευτυχισμενη γιατι μετα απο ενα χρονο γερης καταθλιψης η μητερα μου "γυρισε παλι κοντα μας". Το λεω κ βουρκωνω... Ερχονται στο μυαλο μου οι δυσκολες καταστασεις που περασε πρωτα αυτη κ στη συνεχεια εμεις κ.........φοβαμαι πως θα ξαναρθουν... Φοβαμαι πως θα ξαναπαθει καταθλιψη (ηταν η τριτη στη σειρα, μετα απο διαλειμματα 1 χρονου).. Ειχε τασεις αυτοκτονιας κ συμπεριφεροταν αλλες φορες σαν γιαγια 100 χρονων κ αλλες φορες σαν παιδι 2 χρονων, με ολα τα αντιστοιχα παρελκομενα...
Τωρα, εδω κ ενα μηνα, οταν την επισκεπτομαι στην επαρχια ειναι γεματη ζωντανια, μαγειρευει, εχει γραφτει σε γυμναστηριο, γελαει μαζι μας...ΓΕΛΑΕΙ....!!! Το σκεφτομαι κ φοβαμαι να το φωναξω δυνατα μηπως κ καποιος με ζηλεψει κ μου παρει πισω τη χαρα μου...
Ρωτησα το γιατρο της μηπως υπαρχει καποιος τροπος προληψης... Μπορει να χαρακτηρισετε την ερωτηση μου αφελη αλλα εγω θελω να ξερω...
Θελω να ξερω πως μπορω να προλαβω μια πιθανη, επομενη κατρακυλα...!!!! Θελω να την προλαβω...Δεν θελω να το ξαναπαθει αυτο η μητερα μου...
Πως μπορω να καταλαβω πως η καταθλιψη ξαναπλησιαζει κ τι μπορω να κανω για να μην την ξαναπερασει τοσο βαρια?