Καλημερα σε ολους σας. Ειδα το site και ειπα να ακουσω και τις γνωμες όσων θέλουν να συμετασχουν στη συζητηση.
Με λένε Γιάννα,είμαι 24 χρονών.Από μικρή πάντα έκανα αυτο που ήθελαν οι γονεις μου χωρίς ποτε να σκεφτώ πως ίσως δεν χρειάζεται να το κάνω αλλα αυτό μου είχαν δώσει να καταλάβω με αποτέλεσμα να τους "φοβάμαι" κιόλας κάποιες στιγμές και να μην μπορώ να πω ή να κάνω αυτά που θέλω.Είναι και ο χαρακτήρας μου έτσι με την έννοια ότι παντα σε ολους και σε όλα λεω ναι για να μην στεναχωρησω κανέναν αλλά στο τέλος στεναχωριεμαι μόνο εγώ. Και όλα ξεκινούν από το σχολείο. Έχω μια αδελφη 5 χρόνια μεγαλύτερη και όπως καταλαβαίνετε ήταν πάντα μετρο συγκρισης.Η αδελφή σου διαβάζει περισσοτερο , είναι καλύτερη μαθητρια εσυ βαριεσαι και ας επαιρνα καλυτερους βαθμούς οταν πηγα γυμνασιο και εγω αλλα αναγνωριση μηδεν. Η αδελφη μου περασε στην Αθήνα και "έπρεπε" να περασω και εγω. Μου έβαζαν σαν δικαιολογια τα χρήματα αλλα εγω πιστευω πως ηταν πιο πολυ για να πουν πως περασα στην αθηνα και εγω..ξερετε τωρα τα μυαλα των γονιών. Αλλα ας σας πω πρωτα για την αδελφη μου την οποια και αγαπώ πολυ χωρίς να έχω κάποιο προβλημα μαζι της. Σπούδαζε στην αθήνα και ακόμα και τωρα εκει ειναι εχει τελειωσει 2 σχολες και κανει και ενα μεταπτυχιακο. Εγω μπηκα στην αθηνα τελικα τελειωσα τη σχολη στα 4 χρονια ακριβως 2004-2008 και μετα ηθελα να κανω και εγω ενα μεταπτυχιακο αλλα οχι στην αθηνα. Ακουσα τα μυρια οσα δε μπορειτε να φανταστειτε...και κυριως όσον αφορά τα λεφτα και ποιος θα σου δινει εμεις δεν εχουμε και τετοια...από τη στεναχώρια δημιουργήθηκαν ημικρανίες από τις οποίες ακόμη υποφέρω.καλά λεω αν δε μπορειτε δε πειραζει. Τελικά με αφησαν αλλα αναθεμα την ωρα...μου το εχουν βγαλει απο τη μυτη. Δεν αντεχω αλλο. Και ποτε θα τελειωσεις και γιατι αργεις και γιατι το ενα και γιατι το αλλο!!!! Η αδελφη μου σπουδαζει περιπου 10 χρονια και δεν της εχουν πει ποτε τιποτα. με εμένα τι προβλημα εχουν; Μονίμως με συγκρίνουν με υποβιβάζουν σε ολα..δεν τους αντεχω αλλο. Τους αναγνωρίζω πως ειναι γονεις μου αλλα δε μπορω αλλο. Ειναι 2 χρονια το μεταπτυχιακο ειμαι στο πρωτο και απο τοτε που ξεκινησα ειμαι σε ενα μονιμο καθημερινο αγχος! Αλλα η αδικία και η συγκριση δε σταματανε μονο εκεί. Είμαι με ενα παιδί 6 χρόνια τωρα και περναμε πολυ καλα αλλα για αυτους δεν κανει γιατι ειναι μηχανολογος και τι δουλεια ειναι αυτη; ενω η αδελφη μου ηταν με εναν που ειναι νααυπηγος και φυσικα ειναι ολα καλα...αλλα αυτη χωρισε ενω εγω περναω πολυ καλα! δε τους μπορω αλλο αληθεια με εχουν κουρασει αφανταστα. Θα μου πειτε γιατι δε τους μιλας. Τους μιλησα αλλα οπως ηταν αναμενομενο δεν παραδεχτηκαν πως εχουν αδικο. Με εχουν φτασει σε τετοιο σημειο που σκεφτομαι να τα παρατησω ολα, να τους "χεσω" και να βρω την ησυχια μου. Ψάχνω και δουλεια παραλληλα για να μην τους εχω καμια απολυτως αναγκη αλλα επεσα και σε ασημη περιοδο για δουλεια.. Με η χωρίς δουλεια μαλλον θα τα βροντηξω ολα χωρις να με νοιαζει τιποτα και θα κανω απο εδω και περα αυτο που πραγματικά θελω εγώ και μόνο εγώ! Σας κουρασα το ξερω αλλα αν μπορειτε θα ηθελα και τη γνωμη σας.
Σας ευχαριστω πολυ για το χρόνο σας.