Originally Posted by
ανεμος
Καντυ σ ευχαριστω σπαρτιατισα αλλα ουσιαστικη...
Αρσι κανεις πολυ ευλογα ερωτηματα και πραγματι στριφογυριζουν στο μυαλο μου.Αληθεια διαβαζεις καπου ακυρωση απο πλευρας μου?
Δε διαβάζω ακύρωση, διαβάζω αντίφαση που ίσως οδηγεί εκεί.
Ξερεις κατι?Οταν ξεκινησα βρηκα φως και μπηκα δεν εκανα καμια επιλογη ουσιαστικα απλα χτυπησα την πορτα και μπηκα,απο τοτε εχουν περασει 6 χρονια και αυτη την σχεση την εχω στηριξει παρα πολυ αλλα μερικες φορες ειδικα φετος εχω αισθανθει εκτεθειμενος μαζι του χαρη σε λαθη που εκανε μαζι μου.Απλα νομιζω οτικουραστηκα να χρεωνομαι προσωπικα ολα αυτα που δεν εχω κανει και θα ηθελα να κανω παιρνοντας τα πανω μου.
Βρήκες φως κ μπήκες αλλά έμεινες 6 χρόνια! Σίγουρα όχι τυχαία...
Σε διαβάζω προσεκτικά στα παραπάνω κ με προβληματίζουν αλλά σίγουρα διαφωνώ με κάτι. Με την κούρασή σου να χρεώνεσαι προσωπικά γι αυτά που θες να κάνεις κ δεν έχεις κάνει παίρνοντας τα πάνω σου. Ναι προσωπικά το χρεώνεσαι γιατί εσύ οδηγείς τον εαυτό σου, ο θεραπευτής είναι απλά εργαλείο που όπως τώρα καλή ώρα μπορείς να αποφασίσεις πως δε σου κάνει. Αν όντως τον θεωρείς ανασταλτικό παράγοντα, μέσα σου ξέρεις την απάντηση - αρκεί να διακρίνεις αν είναι το υγιές κομμάτι σου που σου μιλάει, τότε απαραίτητα χρειάζεται να κάνεις το άλμα όπως λες! Αλλά γιατί τώρα όλα αυτά??? Εκεί είναι που βλέπω την αντίφαση. Τώρα που είσαι σε περίοδο μεγάλων αλλαγών! ?
Για μενα η θεραπευτικη σχεση ειναι οπως και μια ερωτικη σχεση τωρα πια...διαλεγεις εναν ανθρωπο με τον οποιο εχεις αλληλεπιδραση θετικη και τον οποιο μπορεις να τον εμπιστευτεις ακομα και αν κανει λαθη οπου ολοι οι ανθρωποι κανουν οταν ομως δεν νιωθεις ετσι και ο αλλος κανει λαθη τοτε ισως να μην πηγαινει και ισως νε εχει ερθει η ωρα για αλλα πραγματα...δεν ξερω να σου πω ψαχνομαι....
Όπως η ερωτική σχέση? Κακό αυτό .. για μένα. Μήπως η θεραπευτική σχέση ξεπέρασε το όριο θεραπευτή - θεραπευόμενου και μπήκε σε πιο προσωπικό επίπεδο? Και σε κάτι που διαφωνώ επίσης είναι στη φράση 'διαλέγεις έναν άνθρωπο', θα την άλλαζα με το 'διαλέγεις έναν ειδικό' . Νομίζω όταν ξεπεραστούν κάποια όρια μεταξύ των 2 (θεραπευτή - θεραπευόμενου) και αρχίζουν να εμπλέκονται έντονα συναισθηματικά μεταξύ τους τότε ούτος ή άλλος αυτός είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας στην απόδοση της θεραπείας. Και θεωρώ επίσης δικαίωμα σου να μη δεχτείς τα απανωτά λάθη του ! Δεν είναι φίλος σου, είναι ειδικός.