Υπάρχει άραγα επιστροφή στην ανεμελιά?
Καλησπέρα παιδιά,
Αναρωτιέμαι υπάρχει άραγε τρόπος να ξεπεράσω ποτέ τον φόβο μου?
Αυτόν της καρδιάς και του εμφράγματος. Πριν κάποια χρόνια ήμουν ανέμελος δεν τα σκεφτόμουν αυτά. Μετά από κάποια συμπτώματα έψαξα στο Internet και έμαθα τα πάντα περί καρδιοπαθειών και ιδιαίτερα της ύπουλης στεφανιαίας νόσου.
Έχω αναφερθεί και σε άλλα ποστ στα συμπτώματα μου (αρρυθμίες που μερικές φορές τις νώθω και σαν στιγμιαίο πόνο στον θώρακα) και μερικές φορές στιγμιαίες ταχυκαρδίες.
Αναρωτιέμαι πλέον, υπάρχει επιστροφή στην ανεμελιά που έχασα για πάντα?
Να προχωράω στον δρόμο και να μην σσκέφτομαι πότε θα πάθω έμφραγμα? Πότε θα πάθω ανακοπή? Τωρα που ο εγκέφαλος γέμισε με πληροφορίες μπορεί να "αδειάσει" πάλι και να γυρίσει στα παλιά ή πλέον είναι πολύ αργά?
Όλα αυτα με την καρδιά που λένε οι γιατροί οτι είναι το σημαντικότερο όργανο του σώματος, οτι στον δυτικό κόσμο τα καρδιακά επεισόδια σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους και από όλα τα τροχαία μαζί, οτι είναι απρόβλεπτη, οτι η στεφναιαία νόσος είναι υπουλη και μη ανεχνεύσιμη με έχει κάνει να σκέφτομαι σοβαρά την εξέταση της στεφανιογραφίας μπας και ησυχάσω μια και καλή.
Σκέφτομαι μετά από όσα έχουν γίνει, όσα περασα και περνάω, όσα διάβασα ότι πληροφορίες πήρα, υπάρχει επιστροφή στην ανεμελιά?.................