Originally Posted by
oneofthosedays
καλησπερα...ειναι καλο να συμβουλευτεις ψυχολογο,θα σε βοηθησει να καταλαβεις απο που πηγαζει ολοσ αυτοσ ο φοβος και το αγχος,θα σε ηρεμησει και φυσικα απο κει και περα απαιτητε ατομικη προσπαθεια μεγαλη για να το αντιμετωπισεις...ομως δεν εισαι μονη σου...περνασ κρισεισ πανικου και λογικα επηρεαστηκες απο την περιπετεια υγειασ που ειχεσ...πιστεψε με αντιμετωπιζω κρισεισ πανικου εδω και 3 χρονια πλεον ο πανικοσ εχει φυγει αλλα εχω ακομη κατι αρρωστοφοβιες τισ οποιες ομως εμαθα να αντιμετωπιζω μονη μου,χωρισ φαρμακα...τα φαρμακα ειναι η ευκολη λυση..δεν λυνουν το προβλημα,το επικαλυπτουν,δυστυχως η ευτυχως ο πανικος ηρθε για να μασ δειχει οτι πρεπει να ανακαλυψουμε τον εαυτο μας,να ξεθαψουμε απο την ψυχη μας οτι εχουμε κρυψει καλα μονο κι μονο επειδη τα φοβομασταν ,αλλα τωρα πρεπει να τα αντιμετωπισουμε...και δε νομιζω καποιο φαρμακο να μπορει να το κανει αυτο...ο εαυτος μασ και μονο μπορει να το κανει αυτο...το μονο ποθ πηρα ποτε ολα αυτα τα χρονια ειναι αταραχ(το οποιο το δινουν και στα μωρα για να ηρεμουν τοσο ελαφρυ ειναι)και μονο κατ δυσκολα βραδια με πολυ ανησυχια...πλεον δεν το παιρνω.ολες οι φοβιες που περιγραφεις υπηρχαν και σε μενα και ισως ακομη να υπαρχουν αλλα πλεον τις αντιμετωπιζω...και μπορεισ και εσυ ολοι μπορουμε...θεληση και υπομονη χρειαζεται...το κακο ειναι οτι ολα αυτα σωματοποιουνται και σε μενα ειδικα χτυπα πολυ στο στομαχι μου και στο εντερο μου πιο λιγο...ζαντακ και μαλοξ και δοξα το θεο..:P..η συμβουλη μου λοιπον ειναι ψυχοθεραπεια,ηρεμια,δυναμη και θεληση για ατομικη προσπαθεια...