βαρέθηκα να κλαίω για "φίλες"
γεια σας..
αν και παρακολουθώ το φόρουμ αρκετό καιρό είναι η πρώτη φορά που γράφω και ο λόγος είναι ότι έχω βρεθεί σε μια κατάσταση καθόλου ευχάριστη. θα σας εξηγήσω αμέσως τι εννοώ.
όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο ξεκίνησα είχε διαμορφωθεί μια παρέα της οποίας ήμουν μέλος. όπως είναι φυσικό, η παρέα αυτή άρχισε να περιορίζεται, κυρίως επειδή κατά καιρούς προέκυπταν συμπεριφορές αγνωμοσύνης από διάφορα μέλη της παρέας, οπότε "σπάσαμε". αυτές οι συμπεριφορές με εκνεύριζαν και με στεναχωρούσαν πολύ, μάλλον περισσότερο από όσο έπρεπε.
με αυτά τα δεδομένα, έφτασα να κάνω κολλητή παρέα με 2 κοπέλες από τη σχολή μου, η μία από τις οποίες συχνά πυκνά με απασχολούσε με περίεργες συμπεριφορές και συμβουλές, που με την "κάλυψη" της φιλίας με ωθούσε στο να εμπιστεύομαι, αλλά που εκ των υστέρων κατάλαβα ότι ήταν μάλλον προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που χρειαζόμουν. εγώ εξακολουθούσαν να την κάνω παρέα, αν και στεναχωριόμουν πολύ γιατί καταλάβαινα ότι δεν είχε πάντα ως γνώμονα το καλό μου, μόνο και μόνο επειδή προερχόταν από προβληματικό περιβάλλον και προσπαθούσα να δείξω κατανόηση.
πριν από μερικούς μήνες ξεκίνησα μια σχέση. δεν πίστευα ότι θα υπήρχε πρόβλημα, άλλωστε τον φίλο μου τον ήξεραν καιρό πιο πριν, δεν είχαν εκδηλώσει κάποιο αρνητικό συναίσθημα, έδειχναν να τον αποδέχονται. όταν τα φτιάξαμε, άρχισαν να φέρονται περίεργα. αποκαλούσαν η μία την άλλη "μωρό μου" και "αγάπη μου" ειρωνικά μπροστά μου, για να αισθάνομαι αποκλεισμένη. όταν βρισκόμασταν όλοι μαζί, κάνανε μειωτικά σχόλια για μένα, πχ λέγανε στον φίλο μου, σαν πλάκα, "μμμ.. αμα χωρίσετε δεν θα περάσεις και άσχημα" ή για μια συμφοιτήτριά του που τον γούσταρε, "μα γιατί άφησες τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη". εγώ δεν αντιδρούσα, αλλά κάποια στιγμή άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει πρόβλημα.
αυτό με απομάκρυνε συναισθηματικά από αυτές, δεν είχα όρεξη να τις βλέπω και να τους μιλάω, προσπαθούσα να συντηρήσω όμως μια τυπική τουλάχιστον σχέση και να μην τις φέρνω σε επαφή με τον φίλο μου.
πριν μια βδομάδα η μια από τις δυο, με την οποία ήμουν πιο δεμένη, σταμάτησε να μου τηλεφωνεί. την ρώτησα χτες τι συμβαίνει και μου είπε ότι "απομακρύνθηκε από μένα γιατί θεωρεί ότι εγώ έχω άλλες προτεραιότητες πλέον". της εξήγησα ότι προσπαθώ να φτιάξω το πρόγραμμά μου γιατί δυσκολεύομαι πολύ να διαχειριστώ τον ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο μου, ότι με ενόχλησαν οι κουβέντες που σας προανέφερα, και ότι δεν είναι λόγος η σχέση μου για να με βάζουν στο περιθώριο. εκείνη μου μίλησε πολύ σκληρά και άσχημα, σχεδόν με μίσος.
σήμερα τις συνάντησα στο κυλικείο της σχολής μου και το μόνο που έκαναν ήταν ένα νεύμα.
εγώ το μόνο που θέλω είναι να πάψω να στεναχωριέμαι και να κλαίω σαν παιδάκι του δημοτικού για αυτά τα θέματα. έχω τώρα πόσο καιρό που δεν μπορώ να λειτουργήσω γιατί αναρωτιέμαι ποιο είναι το πρόβλημα. προσπάθησα να κρατήσω μια τυπική σχέση αλλά δεν τα κατάφερα. τώρα δεν έχω καμία φίλη. και μου φαίνεται πολύ δύσκολο να εμπιστευτώ άλλους και δεν θέλω κιόλας, γιατί δίνομαι πολύ στις σχέσεις μου, προσπαθώ πολύ και βαρέθηκα. θέλω απλώς να μην με νοιάζει πια.
ευχαριστώ