Δεν μπορώ με τίποτα να πω "όχι", τι να κάνω;
Καλημέρα. Γράφτηκα στο forum μήπως και βρω κάποια λύση στο πρόβλημα που μου έχει σημαδέψει μέχρι στιγμής όλη τη ζωή μου. Τις περισσότερες φορές που χρειάστηκε να αρνηθώ κάτι, να πω ένα όχι, ακόμα και για αρκετά σημαντικά πράγματα, ειδικά όταν μου ζητούν κάτι επίμονα, παθαίνω ένα black out, με πιάνει μια ανεξήγητη φοβία και δυστυχώς δεν μπορώ να το πω, με αποτέλεσμα να έχω αναγκαστεί να κάνω αρκετά πράγματα παρά τη θέληση μου. Μου έχει τύχει να δώσω έτσι δανεικά και αγύριστα σχετικά μεγάλα χρηματικά ποσά, να πάω ταξίδια που δεν ήθελα, να χάσω ορισμένα σημαντικά για εμένα events ή συναντήσεις με άτομα που εκτιμώ/μου είναι ευχάριστο να βρίσκομαι μαζί τους κλπ. Όταν θέλω να αποφύγω κάτι, αντί να πω ευθέως ότι δεν το γουστάρω, επιλέγω τον "ασφαλέστερο" δρόμο του να κρυφτώ, δηλαδή να μην σηκώνω κινητά τηλέφωνα, να αποσυνδέω τα σταθερά κλπ., άλλη μία ψυχοφθόρος διαδικασία. Μου είχε περάσει παλιότερα από το μυαλό μέχρι και το ενδεχόμενο να είμαι λίγο χαζούλης/πνευματικά ανάπηρος, γιατί δεν μπορούσα να εξηγήσω λογικά αυτή την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά μου, την φοβία μου να αρνηθώ κάτι ή να "συγκρουστώ" με κάποιον, την πλήρη έλλειψη cojones :P Κάθε μέρα λέω πως από εδώ και στο εξής θα σταματήσει αυτό, αλλά τελικά συνεχίζω στα ίδια. Πλέον δεν ξέρω πως να βρω κάποια άκρη. Καμμιά ιδέα;
Thanks...