Οι δικοί σας άνθρωποι ξέρουν το πρόβλημά σας; Ναι ή όχι και γιατί;
Καλησπέρα σας!
Οι μόνοι που ξέρουν ότι ψάχνω για βοήθεια είστε εσείς. Δεν το έχω πει σε κανέναν. Από φίλους έχω απομακρυνθεί αρκετά και πολύ πρόσφατα χώρισα κιόλας. Ποιος μένει; Γονείς, αδέρφια. Τα αδέρφια μου έχουν φτιάξει τις δικές τους οικογένειες, ο ένας είναι μακριά κιόλας οπότε γιοκ.
Οι γονείς... Δεν θέλω με τίποτα να τους το φορτώσω αυτό. Είναι μεγάλοι άνθρωποι, έχουν ήδη περάσει μεγάλες στεναχώριες με τον έναν αδερφό μου, έχουν και τα δικά τους προβλήματα.
Την ανησυχία για μένα την έχουν ήδη καθώς πάει πολλά χρόνια αυτή η ιστορία κι εγώ δεν κατάφερνα πάντα να υποκρινομαι ότι είμαι καλά.
Είμαι παράλογη; Από τη μία νοιώθω απίστευτη μοναξιά, ότι δεν έχω κανέναν, κι απ την άλλη νοιώθω ότι δεν μπορώ να μιλήσω σε κανέναν και τους έχω απομακρύνει όλους. Μερικές φορές νοιώθω ότι κανείς δεν μπορεί να με καταλάβει και κλείνομαι ακόμα περισσότερο.
Οι γονείς μου με αγαπάνε και το ξέρω κι εγώ τους αγαπάω γι' αυτό μου είναι αδύνατον να τους μιλήσω. Πολλές φορέες μπορεί να νοιώθω πίεση απ' την ανησυχία τους αλλά αυτό πιστεύω είναι επειδή αναγκάζομαι να τους καθησυχάζω ότι είμαι καλά και δεν τρέχει τίποτα. Είναι και αυτός ένας λόγος. Φοβάμαι ότι αν μιλήσω, μετά η ανησυχία τους για μένα - που θα είναι και μεγαλύτερη και θα έχει και φανερό λόγο ύπαρξης - θα με φορτώσει παραπάνω γιατί δεν έχουν περάσει λίγα τα τελευταία χρόνια και είναι ευαίσθητοι άνθρωποι.
Σας τα λέω γιατί δεν έχω που αλλού να μιλήσω, κάποιον να με ακούσει.
Τελικά έκλεισα ραντεβού σε κ.ψ.υ. και είναι σε ένα μήνα... δεν έχω αποκλείσει ακόμα το ενδεχόμενο να πάω σε ιδιωτικό γιατρό απλά θέλει ψάξιμο και εγώ είμαι αναποφάσιστη...
Σας ευχαριστώ