τι ειναι εξαρτηση και τι συνηθεια?
εχοντας μια συνεδρια με την ψυχολογο την προηγουμενη βδομαδα μου ειπε οτι δεν ειμαι αλκοολικη,και μαλιστα μου το εξηγησε,εχοντας τη συνηθεια να αντιμετωπιζω φοβους και αγχη και χειροτερες εξαρτησεις απο το αλκοολ για μενα(καταφευγω εκει για ασπιδα),μου επισημανε οτι επειδη ειμαι αγχωδης και λογω διαταραχης πανικου να αποφευγω το αλκοολ αλλα δεν μου το απαγορευσε.μου επισημανε οτι αν παψω να φοβαμαι τα παντα θα απαλαγω απο μονη μου απο την ταμπελα της αλκοολικης.μου ειπε οτι ο αγωνας που εκανα και συγκεντρωθηκα στο να κοψω μονο το αλκοολ ειναι δωρον αδωρον.μου ειπε οτι συνηθησα μια ουσια λογω δυσκολιων.(και φυσικα μου ειπε να μη πινω πολυ αλλα οχι και καθολου)
και αναρωτιεμαι τι ειναι εξαρτηση και τι συνηθεια?απο το αλκοολ οπως θα εχετε δει μερικοι στο θεμα μου περισυ δεν ειχα σωματικη εξαρτηση,μ δωσε αγχολυτικα ο γιατρος για να προσπαθησω να το κοψω.το εκοψα ευκολα αλλα το ξαναρχησα μετα απο ενα χρονο..θεωρω μεγαλυτερη εξαρτηση το τσιγαρο που καπνιζω και το φραπε που πινω απο το αλκοολ μου.το τσιγαρο αν δεν κανω μια μερα εχω τρεμουλα ,νευρικοτητα,ζαλη και ακαθισια.το φραπε αν δεν εχω πρωι δεν κανω τσιγαρο και ειμαι ικανη να περπατησω 10 λεπτα για να παω να παρω φραπε.φυσικα και πασχω οπως εχω πει απο γενικευμενη αγχωδη διαταραχη και ολες αυτες οι ουσιες την επιβαρυνουν.ομως ανεξαρτητα απο διαταραχες θεωρειτε χειροτερο το αλκοολ απο το τσιγαρο?το αλκοολ απο τον καφε?το αλκοολ βαραει στο συκωτι.το τσιγαρο στα πνευμονια,ο φραπε αλλου,το χασις αλλου,εχετε σκεφτει πραγματικα τι ειναι εξαρτηση?για μενα η χειροτερη το τσιγαρο ,δεν μπορω να το κοψω ουτε για μια μερα(και ξαναλεω το αλκοολ το ειχα κοψει για ενα χρονο ευκολα).ακουω γνωμες